Aktualno

Arhiva

RSS

 • Srednja škola je za Umag pitanje obrazovanja i demografije, a ne izborne demagogije

  Srednja škola je za Umag pitanje obrazovanja i demografije, a ne izborne demagogije
  24.03.2017 | » Saznaj više
 • "Sat za planet Zemlju"

  Grad Umag se i ove godine odlučio uključiti u globalnu volontersku akciju WWF-a „Sat za planet Zemlju".

  Tako će se u subotu, 25.ožujka 2017. godine, od 20:30 do 21:30, rasvjeta na Trgu slobode potpuno ugasiti, ne bi li se potaknulo građane da ozbiljno shvate štetnosti klimatskih promjena te da osobno djeluju kako bi ih umanjili. Uključite se i vi, dragi sugrađani, u akciju te ugasite svjetla u svojim domovima na sat vremena, u subotu od 20:30-21:30 sati.

  Čuvajmo našu Zemlju!
  22.03.2017 |
 • Grad Umag proglašen Europskim gradom sporta 2018.

  Grad Umag proglašen Europskim gradom sporta 2018.

  Grad Umag je širom svijeta poznat kao „grad sporta“ obzirom na veliki broj sportskih udruga i klubova, profesionalnih i rekreativnih sportaša, razvijene sportske infrastrukture te brojnih budućih sadržajnih investicijskih projekata na području sporta. Upravo iz navedenih razloga stiglo je vrijeme za korak dalje. Stoga se Grad Umag kandidirao za Europski grad sporta 2018.,  prestižnu titulu koju dodjeljuje europska neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu. Peteročlana Komisija je u listopadu 2016. godine u tri dana obišla Umag te razgledala umašku sportsku infrastrukturu, upoznala se s radom umaških sportskih klubova te prisustvovala prezentaciji koju je Grad Umag pripremio ovim povodom. Posjeta je u konačnici rezultirala čestitkom iz Bruxellesa povodom službenog proglašenja Grada Umaga kao Europskog grada sporta 2018.

  17.03.2017 | » Saznaj više
 • „Umag: grad djece 2010.-2020.“: otvoreno pismo građanima

  „Umag: grad djece 2010.-2020.“: otvoreno pismo građanima
  15.03.2017 | » Saznaj više
 • Ured UNICEF-a Hrvatske: zahvale i čestitke na iznimnom doprinosu u predškolskom odgoju i obrazovanju

  Ured UNICEF-a Hrvatske: zahvale i čestitke na iznimnom doprinosu u predškolskom odgoju i obrazovanju

  Ugodno iznenađeni i počašćeni, želja nam je podijeliti sa svim sugrađanima pismo podrške predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, gđe. Valentine Otmačić.

  15.03.2017 | » Saznaj više
 • Završeno 14. izdanje međunarodne etapne biciklističke utrke „Istarsko proljeće„

  Završeno 14. izdanje međunarodne etapne biciklističke utrke „Istarsko proljeće„

  Idealni vremenski uvjeti te dobra organizacija zaslužni su za uspjeh 14. izdanja međunarodne biciklističke etapne utrke „Istarsko proljeće“, koje je održano od 9.-12. ožujka 2017. godine. Grad Umag bio je domaćin prologa i treće etape te građanima i posjetiteljima ponovno ponudio natjecateljski „defile“ profesionalnih biciklista koji su krasili umaške prometnice.

  14.03.2017 | » Saznaj više
 • Novo vozilo za Javnu vatrogasnu postrojbu Umag

  Novo vozilo za Javnu vatrogasnu postrojbu Umag

  Delegacija Grada Umaga, predvođena gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom i njegovim zamjenikom Nikom Čančarevićem, te predsjednik Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Umag Fulvio Valenta,  u utorak 14. ožujka 2017. godine,  predali su zapovjedniku Bojanu Štokovcu na korištenje novo interventno vozilo.

  14.03.2017 | » Saznaj više
 • Goran Blažević dočekan u Umagu nakon 3.000 km dugog puta

  Goran Blažević dočekan u Umagu nakon 3.000 km dugog puta

  Nakon čak 3.000 km dugog puta kojeg je započeo 10. listopada 2016. godine iz grada Petre u Jordanu, našeg je sugrađanina Gorana Blaževića dočekalo u nedjelju mnoštvo Umažana, koji su mu od srca čestitali te izrazili mu zahvalnost što je kroz svoje putovanje prenosio poruku mira, suživota, ljubavi i sve vrijednosti koje Umag i njegovi građani inače žive. Gorana su, uz glazbu Puhačkog orkestra „Naša sloga“ iz Babića te izvedbi mažoretkinja, dočekali gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te njegovi zamjenici Niko Čančarević i Mauro Jurman, koji su mu uručili i simbolični poklon, nove tenisice, obzirom da je, kako je naveo Goran, tijekom putovanja uništio nekoliko parova svojih.

  13.03.2017 | » Saznaj više
 • KAD BI SVI GRADOVI BILI KAO UMAG

  KAD BI SVI GRADOVI BILI KAO UMAG

  Grad s proračunom od 176 milijuna kuna za besplatan vrtić za svu djecu izdvajat će između 18 i 20 milijuna kuna godišnje

  13.03.2017 | » Saznaj više
 • Poduzetnici iz Mussolentea posjetili Umag

  Poduzetnici iz Mussolentea posjetili Umag

  Delegacija Grada Umaga, predvođena zamjenicima gradonačelnika Florianom Bassanese Radin i Maurom Jurmanom te predstavnicima ZT „Fulvio Tomizza“ Umag, u subotu 11. ožujka 2017. godine u jutarnjim je satima dočekala  gotovo dvjestotinjak obrtnika i gospodarstvenika iz bratimljenog grada Mussolentea, koji su ovom prilikom malo bolje upoznali naš grad.

  12.03.2017 | » Saznaj više
 • «UMAG-GRAD DJECE»: SVEČANO OTVOREN PRVI BESPLATNI GRADSKI VRTIĆ U HRVATSKOJ

  «UMAG-GRAD DJECE»: SVEČANO OTVOREN PRVI BESPLATNI GRADSKI VRTIĆ U HRVATSKOJ

  Povodom otvaranja najmodernijeg vrtića u Republici Hrvatskoj, gradonačelnik Grada Umaga podignuo nacionalne standarde i potaknuo demografsku obnovu.

  09.03.2017 | » Saznaj više
 • Proglašeni najbolji sportaši Grada Umaga za 2016. godinu

  Proglašeni najbolji sportaši Grada Umaga za 2016. godinu

  Grad Umag je širom svijeta poznat kao „grad sporta“ obzirom na veliki broj sportskih udruga i klubova, profesionalnih i rekreativnih sportaša, razvijene sportske infrastrukture te brojnih budućih sadržajnih investicijskih projekata na području sporta. Grad Umag je, stoga, i ove godine organizirao tradicionalni izbor najboljih sportaša gdje su nagrađeni najuspješniji sportaši, kao i sportski radnici, za postignute uspjehe u prethodnoj 2016. godini, a svečanost je održana u ponedjeljak, 6. ožujka 2017. godine, u kino dvorani POU „Ante Babić“.

  07.03.2017 | » Saznaj više
 • Potpisani Ugovori za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga grada Umaga

  Potpisani Ugovori za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga grada Umaga

  U Gradskoj vijećnici Grada Umaga u srijedu 1. ožujka o.g. održana je svečanost potpisivanja Ugovora za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga grada Umaga za 2017. godinu.

  02.03.2017 | » Saznaj više
 • Proslavljen 3. rođendan Udruge „Pružam ti ruku“

  Proslavljen 3. rođendan Udruge „Pružam ti ruku“

  Umaška udruga „Pružam ti ruku – Ti porgo la mia mano“ jučer, 28. veljače 2017. godine, proslavila je svoj 3. rođendan. U prostorima OŠ Marije i Line, koje je Grad Umag u kolovozu 2016. godine predao udrugama „Pružam ti ruku“ i „Communitas“ na korištenje, predsjednica Udruge Slavica Renko održala je mnogobrojnim uzvanicima prezentaciju osvrnuvši se na sve aktivnosti Udruge od njena osnutka.

  01.03.2017 | » Saznaj više
 • Nogometaši iz daleke Kine na pripreme u Umag

  Nogometaši iz daleke Kine na pripreme u Umag

  Dugogodišnja tradicija sporta i rekreacije u Umagu posljednjih je godina dobila potpuno novu dimenziju i zamah, i to u okviru kontinuiranog razvoja infrastrukture te pruženih usluga i sadržaja. Zahvaljujući infrastrukturi, izuzetno povoljnoj klimi i odličnom geografskom položaju, ali i  izvrsnim smještajnim i organizacijskim kapacitetima, Umag je postao prava pozornica svjetskog nogometa te idealna destinacija za tehničke pripreme nogometaša.  Savršeni uvjeti za trening na svježem morskom zraku privukli su tako pozornost gotovo 1000 nogometaša koji se trenutno nalaze u našem gradu i koji dolaze iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, Češke, Poljske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije te daleke Kine.

  24.02.2017 | » Saznaj više
 • Grad Umag: potpuno i istinito informiranje javnosti

  Grad Umag: potpuno i istinito informiranje javnosti

  Proteklog su vikenda na području Umaga distribuirani letci pod nazivom „Zbog kružnog toka će ostati bez krova nad glavom“.

  21.02.2017 | » Saznaj više
 • Smanjenje od 20% za zakup gradskih poslovnih prostora

  Smanjenje od 20% za zakup gradskih poslovnih prostora

  Grad Umag, kao jedan od vodećih pokretača razvoja i po svim mjerljivim standardima lokalne samouprave među 3 najrazvijenija grada u Istri i 10 u Hrvatskoj, se u zadnjih osam godina nedvojbeno razvija i raste. Spomenuti razvitak plod je rada svih odgovornih  i marljivih sugrađana koji su zalaganjem i bezuvjetnom ljubavi prema svome kraju izgradili grad po mjeri i na ponos svih nas. Kako bi se umaškim poduzetnicima i gospodarstvenicima osigurali lakši uvjeti privređivanja u predsezoni, Grad Umag je odlučio smanjiti mjesečne zakupnine gradskih poslovnih prostora.

  06.01.2017 | » Saznaj više
Gradonacelnik odgovara
Animacija zahtjeva aktiviran Javascript i instaliran flash player.

Webcam