Aktualno

Arhiva

RSS

 • Na umaškom turniru predstavljen 6. Istria Granfondo

  Na umaškom turniru predstavljen 6. Istria Granfondo

  Najavnom konferencijom za medije održanoj 17. srpnja o.g. u Social Areni 28. Plava laguna Croatia Open Umag, predstavljen je program šestog Istria Granfonda, velikog međunarodnog biciklističkog maratona. Istria Granfondo predstavili su direktor Istraturista i predsjednik organizacijskog odbora turnira Ronald Korotaj, direktor Turističke zajednice i ujedno predsjednik klastera Sjeverozapadne Istre Milovan Popović te Laura Šimenc, pobjednica Granfonda Small 2016. godine. Konferenciji je prisustvovao i David Goffin, prvi nositelj turnira koji je rekao da mu je Umag predivan i da mu se svidio koncept utrke te bi se rado i sam priključio.

  19.07.2017 | » Saznaj više
 • Prijem uspješnih umaških srednjoškolaca

  Prijem uspješnih umaških srednjoškolaca

  Četrdesetak uspješnih umaških srednjoškolaca, zahvaljujući iznimnim rezultatima, tradicionalno su prisustvovali svečanom prijemu kod gradonačelnika Grada Umaga u utorak, 18. srpnja 2017. godine, u Gradskoj vijećnici. 

  18.07.2017 | » Saznaj više
 • Škola plivanja za predškolce umaških vrtića „Duga“ i „Girotondo“

  Škola plivanja za predškolce umaških vrtića „Duga“ i „Girotondo“

  Sredinom srpnja o.g. uspješno je završena još jedna desetodnevna škola plivanja s predškolcima umaških vrtića “Duga“ i „Girotondo“. Iz Dječjeg vrtića „Duga“ u školu plivanja je bilo uključeno 50 predškolaca, dok je iz vrtića „Girotondo“ bilo uključeno njih 19.

  17.07.2017 | » Saznaj više
 • Destinacija Umag već 15. srpnja o.g. ostvarila milijunto noćenje

  Destinacija Umag već 15. srpnja o.g. ostvarila milijunto noćenje

  Posljednjih godina Umag bilježi konstantan rast u broju noćenja i dolazaka turista, a kad se navedeni trend odnosi na predsezonu, tad je ovaj rezultat više nego pohvalan. Naime, na području Turističke zajednice Umag u razdoblju 1. siječnja – 30. lipnja 2017. godine evidentirano je 174.000 dolazaka i 672.000 noćenja, što je porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 23% u dolascima te za čak 25% u noćenjima. A, dana 15. srpnja, čak tjedan dana ranije u odnosu na proteklu godinu, Umag je ostvario milijunto noćenje. Prema postignutim rezultatima i najavama za ostatak godine, već se sad može utvrditi kako nas očekuje još jedna rekordna turistička godina.

  17.07.2017 | » Saznaj više
 • Novo dječje igralište u Kliji-Sv.Nikola

  Novo dječje igralište u Kliji-Sv.Nikola

  Nakon novoizgrađenog dječjeg igrališta u Fratricima, nedavno je obnovljeno i opremljeno dječje igralište u Vilaniji, točnije u naselju Klija-Sv. Nikola.

  14.07.2017 | » Saznaj više
 • Projekt vodno-komunalne infrastrukture: operativni obilazak i terenski posjet nadležnih tijela

  Projekt vodno-komunalne infrastrukture: operativni obilazak i terenski posjet nadležnih tijela

  Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda, komunalnog poduzeća 6. maj odvodnja d.o.o. Umag te Grada Umaga, prisustvovali su u srijedu, 12. srpnja 2017. godine, stručnoj prezentaciji projekta vodno-komunalne infrastrukture na području Grada Umaga te izvršili operativni obilazak i terenski posjet u okviru istog.

  13.07.2017 | » Saznaj više
 • Osnovnoškolci iz bratimljenog Mussolentea na ljetnom kampu u Umagu

  Osnovnoškolci iz bratimljenog Mussolentea na ljetnom kampu u Umagu

  Učenici viših razreda osnovne škole Mussolente (Vicenza) vrlo su rado prihvatili poziv umaških lokalnih vlasti i ustanova te od 8. do 14. srpnja 2017. godine odlučili boraviti u Umagu, točnije u naselju Bašanija, gdje pohađaju edukativno-zabavni ljetni kamp.

  12.07.2017 | » Saznaj više
 • Šetnicom od Katora do CampingIN Parka Umag

  Šetnicom od Katora do CampingIN Parka Umag

  Šetnja gradom i naseljima postala je još ljepša i ugodnija, i to zahvaljujući novim sadržajima za sugrađane i brojne turiste koji su upravo Umag izabrali kao idealnu destinaciju za zasluženu ljetnu stanku. Naime, Grad Umag nastavlja sustavno ulagati u uređenje okoliša i infrastrukture, a posebice šetnice i biciklističke staze kojima se sada neometano može kretati od CampingIN Parka Umag pa sve do turističkog naselja Katoro, odnosno naselja Polynesia Umag.

  11.07.2017 | » Saznaj više
 • Još jedna uspješno odrađena Noć Sv. Pelegrina

  Još jedna uspješno odrađena Noć Sv. Pelegrina

  Iako je bila zakazana za subotu 1. srpnja, uslijed šteta prouzročenih jakim nevrjemenom na našem području, tradicionalna ljetna fešta Mjesnog odbora Seget održala se ove subote, 8. srpnja 2017. godine, pod prekrasnim zvjezdanim nebom, dokazavši još jednom kako je zajedništvo uvijek najjača karika.

  10.07.2017 | » Saznaj više
 • Druga podjela paketa pomoći građanima iz kategorije socijalno ugroženih

  Druga podjela paketa pomoći građanima iz kategorije socijalno ugroženih

  U okviru EU-projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ u kojemu je Crveni križ Bujštine partner, započinje se s drugom podjelom paketa hrane korisnicima. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Projekt je namijenjen za područja Dalmacije, Primorja i Istre, a ukupno je financiran u iznosu od 8.317.864,04 kn, dok je za cijelu Hrvatsku financiran u iznosu od 86 milijuna kuna.

  06.07.2017 | » Saznaj više
 • Dodijeljena priznanja uspješnim umaškim osnovnoškolcima

  Dodijeljena priznanja uspješnim umaškim osnovnoškolcima

  Svečani prijem uspješnih osnovnoškolaca u organizaciji Grada Umaga tradicionalno je upriličen u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine u kino dvorani POU „Ante Babić“ Umag. Tijekom svečanosti uručene su nagrade i priznanja za učenike Osnovne škole Marije i Line, Talijanske osnovne škole ''Galileo Galilei'' te glazbenog odjela OŠ Marije i Line. Učenicima su dodijeljena priznanja za posebna postignuća tijekom školovanja, na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama u školskoj godini 2016./2017.

  03.07.2017 | » Saznaj više
 • Predstavljen bogati umaški ljetni program

  Predstavljen bogati umaški ljetni program

  Ovogodišnji umaški ljetni programi namijenjeni gostima i domaćoj publici, predstavili su na konferenciji za medije u petak, 30. lipnja o.g. v.d. ravnateljice POU „Ante Babić“ Umag Tatjana Vujić, voditeljica Odjela za kulturu pri Učilištu Sanja Benčić te zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić.

  30.06.2017 | » Saznaj više
Gradonacelnik odgovara
Animacija zahtjeva aktiviran Javascript i instaliran flash player.

Webcam