Aktualno

Arhiva

RSS

 • „Umag u maju“ vraća se u naš grad

  „Umag u maju“ vraća se u naš grad

  Povodom proslave Dana Grada Umaga, nakon prošlogodišnjeg uspješnog programa Tjedna Grada Umaga, ove godine vraća se mjesec posvećen našem gradu pod nazivom „Umag u maju“, simbolom nekad vrlo popularne i značajne manifestacije u Umagu koja je okupljala i zabavljala Umažanke i Umažanke, kao i brojne turiste. Bogat program događanja „krojen je po mjeri“ svih generacija i ukusa te će nedvojbeno oduševiti sve posjetitelje.

  27.04.2017 | » Saznaj više
 • Novi sadržaji za sugrađane: Umag pokreće 3D digitalno kino

  Novi sadržaji za sugrađane: Umag pokreće 3D digitalno kino

  Na današnjoj tiskovnoj konferenciji organiziranoj u prostorijama dvorane Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag, a kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, pročelnik za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc te v.d. ravnateljice POU Umag Tatjana Vujić, predstavljen je novi i dugoočekivani projekt kina u Umagu.

  25.04.2017 | » Saznaj više
 • Dan planeta Zemlje u znaku eko-akcije čišćenja umaškog podmorja

  Dan planeta Zemlje u znaku eko-akcije čišćenja umaškog podmorja

  U organizaciji  Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga i dragocjenih volontera, u subotu 22. travnja 2017. godine, točno u 10:30, započela je dvodnevna akcija čišćenja umaškog podmorja, a u okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje. Svoj su doprinos ove godine dali dugogodišnji aktivisti i prijatelji iz ronilačkih klubova „Šoderica“  iz Koprivnice i „Drava“ iz Varaždina te Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina. Naravno, domaće snage nisu izostale te se 33. akciji čišćenja podmorja priključila nekolicina volontera iz Umaga.

  24.04.2017 | » Saznaj više
 • Tour of Croatia: Nibali ukupni pobjednik trećeg izdanja utrke

  Tour of Croatia: Nibali ukupni pobjednik trećeg izdanja utrke

  Treće izdanje međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia“ je iza nas. Umag je i ove godine bio cilj jednoj od etapa te ponovno dokazao kako je idealna destinacija za vrhunske bicikliste, kao i za organizaciju biciklističkih evenata na svjetskoj razini.

  24.04.2017 | » Saznaj više
 • Prijem za državnu prvakinju iz talijanskog jezika

  Prijem za državnu prvakinju iz talijanskog jezika

  Umag je svakako grad mladih i perspektivnih talenata, a dokaz tome je i nedavno osvojena titula državne prvakinje u talijanskom jeziku naše sugrađanke, Valentine Puškadije. Ovim povodom, gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Niko Čančarević i Mauro Jurman te pročelnik za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, organizirali su u danas, 22. travnja 2017. godine, službeni prijem naše pobjednice, ne bi li joj čestitali na iznimnom uspjehu.

  22.04.2017 | » Saznaj više
 • Umaške mažoretkinje za izvanredne rezultate nagrađene novim uniformama

  Umaške mažoretkinje za izvanredne rezultate nagrađene novim uniformama

  Umaške mažoretkinje postaju simbol obilježavanja svih značajnih manifestacija u Gradu Umagu, a i šire. Iz godine u godinu nižu sve bolje rezultate na natjecanjima gdje s ponosom  predstavljaju boje našega grada. Tako su u subotu, 22. travnja 2017. godine „Umaške mažoretkinje“ sa svojom voditeljicom Jovanom Popović, posjetile gradonačelnika Grada Umaga u Gradskoj vijećnici, gdje su im uručene nove uniforme u kojima će na budućim manifestacijama i natjecanjima biti još reprezentativnije.

  22.04.2017 | » Saznaj više
 • Vlada RH: razvoj vodno-komunalne infrastrukture Umag proglašen strateškim državnim projektom

  Vlada RH: razvoj vodno-komunalne infrastrukture Umag proglašen strateškim državnim projektom

  U prostorijama Vlade Republike Hrvatske, a na poziv Potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te njegov zamjenik Mauro Jurman prisustvovali su danas, 21. travnja 2017. godine, sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata za Republiku Hrvatsku. Projekt vodno-komunalne infrastrukture,  kojeg su Grad Umag i 6.maj d.o.o. prijavili, a koji je težak gotovo 334 milijuna kuna, danas je službeno uvršten na Listu strateških projekata te će, kao takav, pridonijeti poboljšanju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Umaga i umaških naselja.

  21.04.2017 | » Saznaj više
 • Sea Star Festival: završne pripreme uoči četverodnevnog ludila

  Sea Star Festival: završne pripreme uoči četverodnevnog ludila

  Polako, ali sigurno bliži se očekivani Sea Star Festival by EXIT te se užurbano radi na pripremama uoči velikog četverodnevnog glazbenog spektakla. Uskrsni ponedjeljak bio je savršena prilika da direktor Festivala, Dušan Kovačević, posjeti Umag te da se sastane s gradonačelnikom i direktorom Turističke zajednice grada Umaga ne bi li definirali zadnje detalje prije početka manifestacije.

  18.04.2017 | » Saznaj više
 • Predmet SANING-činjenice

  Predmet SANING-činjenice

  Uslijed niza javno iznesenih neistina i pretenzija prema gradskoj imovini Grada Umaga od strane interesno organiziranih pojedinaca, a u cilju političke predizborne kampanje, želimo javnosti prenijeti istinite podatke o predmetu „Saning d.o.o.“, potkrijepljene dokazima.

  14.04.2017 | » Saznaj više
 • Ministri Angelino Alfano i Beatrice Lorenzin posjetili Umag

  Ministri Angelino Alfano i Beatrice Lorenzin posjetili Umag

  U srijedu 12. travnja 2017. godine, u okviru dvodnevnog službenog posjeta Istri, talijanski ministar vanjskih poslova Angelino Alfano i ministrica zdravlja Beatrice Lorenzin, podrijetlom iz Istre, posjetili su Umag te se susreli s gradonačelnikom i brojnim građanima.

  13.04.2017 | » Saznaj više
 • Početak realizacije projekta izgradnje srednje škole u Umagu

  Početak realizacije projekta izgradnje srednje škole u Umagu

  Danas, 11. travnja 2017. godine, povodom konferencije za medije na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, njegov zamjenik Niko Čančarević te pročelnik za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, javnosti je predstavljen projekt izgradnje srednje škole u Umagu, odnosno realizirani koraci u okviru 1. faze izgradnje. Na samoj lokaciji buduće srednje škole, prisutnima je predstavljen projekt te je omogućen uvid u prostorije budućeg srednjoškolskog centra. 

  12.04.2017 | » Saznaj više
 • Nova javna rasvjeta na Novoj obali i u Donjem Picudu

  Nova javna rasvjeta na Novoj obali i u Donjem Picudu

  U okviru strategije održivog razvoja grada te projekta „Umag smart city-green city“, Grad Umag sustavno nastavlja s obnovom komunalne infrastrukture, odnosno javne rasvjete. Naime, u zadnjih osam godina broj rasvjetnih tijela na području grada se gotovo utrostručio te se trenutno možemo ponositi s više od 5.000 rasvjetnih tijela u gradu i naseljima.

  10.04.2017 | » Saznaj više
 • Uspješan aktivni „umaški“ vikend

  Uspješan aktivni „umaški“ vikend

  Iza nas je vikend fantastičnih organizacija niza manifestacija. Brojni građani i posjetitelji od četvrtka, 6. travnja 2017. godine, do nedjelje, 9. travnja 2017. godine, uživali su u Sajmu sporta, ultratrail utrci „100 milja Istre“, akciji „Hoditi i zdravi biti“ te 12. Međunarodnim danima gljiva i bilja.

  10.04.2017 | » Saznaj više
 • Svečano otvoren Festival sporta u Umagu i utrka „100 milja Istre“

  Svečano otvoren Festival sporta u Umagu i utrka „100 milja Istre“

  Grad Umag, koji je nedavno okićen prestižnom titulom „Europski grad sporta 2018.“ od strane europske neprofitne organizacije ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu, već sedmu godinu za redom u travnju organizira Sajam sporta, jedini sajam takvoga tipa u Hrvatskoj i široj regiji.

  07.04.2017 | » Saznaj više
 • Savudrija jučer-danas-sutra: 200 godina svjetionika, ljubavi i tradicije

  Savudrija jučer-danas-sutra: 200 godina svjetionika, ljubavi i tradicije

  U prekrasnom okruženju mora, gruja i poznatog svjetionika, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, njegova zamjenica Floriana Bassanese Radin te Silvano Pelizzon ispred Udruge "Batana salvorina " i Dario Penco ispred Turističke zajednice grada Umaga, održali  su danas, 6. travnja 2017. godine, tematsku konferenciju za medije kako bi predstavili bogatu povijest, kao i kulturno-umjetničku baštinu Savudrije. Ujedno, bila je to prilika da se javnosti predstavi i novi projekt najzapadnije točke Lijepe naše, odnosno „Izida Fortuna“.

  06.04.2017 | » Saznaj više
 • Najavljeno sedmo izdanje Sajma sporta te peto izdanje ultratrail utrke „100 milja Istre“ u Umagu

  Najavljeno sedmo izdanje Sajma sporta te peto izdanje ultratrail utrke „100 milja Istre“ u Umagu

  Grad Umag, koji je nedavno okićen prestižnom titulom „Europski grad sporta 2018.“ od strane europske neprofitne organizacije ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu, tradicionalno, već sedmu godinu za redom u travnju organizira Sajam sporta, jedini sajam takvoga tipa u Hrvatskoj i široj regiji. Sajam sporta i ultratrail utrka „100 milja Istre“ ove će godine biti održani od 6. – 9. travnja u sportskoj dvorani i sportskom igralištu Osnovne škole Marije i Line.

  04.04.2017 | » Saznaj više
 • Kada laži prelaze sve granice

  Kada laži prelaze sve granice

  U nedostatku vlastitih programa, pojedinci IDS-a Umag u posljednje se vrijeme služe neistinama i podmetanjima s ciljem utjecaja na građane.

  31.03.2017 | » Saznaj više
 • Umažani predstavili Republiku Hrvatsku i Pazinski kolegij u Europskom parlamentu

  Umažani predstavili Republiku Hrvatsku i Pazinski kolegij u Europskom parlamentu

  Krajem ožujka, točnije, 23. ožujka 2017. godine, Umažani Dora Drlje (16) i Tomislav Kučina (18) predstavili su Republiku Hrvatsku i Pazinski kolegij–klasičnu gimnaziju s pravom javnosti Pazin, u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

  30.03.2017 | » Saznaj više
 • Udruga gradova RH: novo prestižno priznanje za Grad Umag

  Udruga gradova RH: novo prestižno priznanje za Grad Umag

  Grad Umag osvojio nagradu u kategoriji GRAD SINERGIJE: suradnja i sinergija grada i države – (ne)moguća misija?

  29.03.2017 | » Saznaj više
 • Komemorativni skup povodom 73. godišnjice pogibije Marije i Line

  Komemorativni skup povodom 73. godišnjice pogibije Marije i Line

  Tradicionalnim okupljanjem na samom mjestu pogibije Marije Medica i Line Zakinja  u Brutiji, ove je godine obilježena 73. godišnjica gubitka mladih života dviju hrabrih heroina.  Komemoraciji u organizaciji Udruge antifašističkih boraca Bujštine, Osnovne škole „Marije i Line“ Umag, Talijanske osnovne škole „Galileo Galilei“ Umag te Grada Umaga, u ponedjeljak 27. ožujka o.g. u ime Grada Umaga prisustvovali su gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanease, zamjenica gradonačelnika Floriana Bassanese Radin, zamjenik gradonačelnika Mauro Jurman, predsjednik Gradskog vijeća Milan Vukšić te vijećnici.  Na komemoraciji počast su heroinama odali i članovi Udruge antifašističkih boraca Bujštine, predstavnici Udruge 154. brigade HV, predstavnici Udruge HVIDRA Umag, članovi MO Savudrija te mnogobrojni građani i učenici umaških osnovnih škola koji su ovim povodom glazbom i recitacijama izveli prigodan kulturno-umjetnički program.

  28.03.2017 | » Saznaj više
 • Zahvala umaškim restoranima i vinarima na promociji umaške destinacije

  Zahvala umaškim restoranima i vinarima na promociji umaške destinacije

  Čak sedam restorana i jedna vinarija s područja Umaga uvršteni su u ovogodišnji gourmet vodič „Best gourmet“, čime uvelike pridonose promociji Umaga, tradicionalne istarske kuhinje te kvalitetnog istarskog vina. U znak zahvalnosti, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović, u subotu, 25. ožujka 2017. godine, pozvali su umaške restorane i vinare na prijem povodom kojeg su im upućene čestitke te uručene zahvalnice za promociju Umaga u regiji Aple Adria. Na prijem su pozvani i ostali restorani i vinari s područja Klastera SZ Istre kojima je uručen ovogodišnji primjerak vodiča „Best gourmet“, a počasni gost prijema bio je upravo predsjednik Kluba „Magnar ben“, izdavača renomiranog gourmet vodiča, gospodin Maurizio Potocnik.

  27.03.2017 | » Saznaj više
 • Srednja škola je za Umag pitanje obrazovanja i demografije, a ne izborne demagogije

  Srednja škola je za Umag pitanje obrazovanja i demografije, a ne izborne demagogije
  24.03.2017 | » Saznaj više
 • „Umag: grad djece 2010.-2020.“: otvoreno pismo građanima

  „Umag: grad djece 2010.-2020.“: otvoreno pismo građanima
  15.03.2017 | » Saznaj više
 • Ured UNICEF-a Hrvatske: zahvale i čestitke na iznimnom doprinosu u predškolskom odgoju i obrazovanju

  Ured UNICEF-a Hrvatske: zahvale i čestitke na iznimnom doprinosu u predškolskom odgoju i obrazovanju

  Ugodno iznenađeni i počašćeni, želja nam je podijeliti sa svim sugrađanima pismo podrške predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, gđe. Valentine Otmačić.

  15.03.2017 | » Saznaj više
 • KAD BI SVI GRADOVI BILI KAO UMAG

  KAD BI SVI GRADOVI BILI KAO UMAG

  Grad s proračunom od 176 milijuna kuna za besplatan vrtić za svu djecu izdvajat će između 18 i 20 milijuna kuna godišnje

  13.03.2017 | » Saznaj više
 • «UMAG-GRAD DJECE»: SVEČANO OTVOREN PRVI BESPLATNI GRADSKI VRTIĆ U HRVATSKOJ

  «UMAG-GRAD DJECE»: SVEČANO OTVOREN PRVI BESPLATNI GRADSKI VRTIĆ U HRVATSKOJ

  Povodom otvaranja najmodernijeg vrtića u Republici Hrvatskoj, gradonačelnik Grada Umaga podignuo nacionalne standarde i potaknuo demografsku obnovu.

  09.03.2017 | » Saznaj više
 • Smanjenje od 20% za zakup gradskih poslovnih prostora

  Smanjenje od 20% za zakup gradskih poslovnih prostora

  Grad Umag, kao jedan od vodećih pokretača razvoja i po svim mjerljivim standardima lokalne samouprave među 3 najrazvijenija grada u Istri i 10 u Hrvatskoj, se u zadnjih osam godina nedvojbeno razvija i raste. Spomenuti razvitak plod je rada svih odgovornih  i marljivih sugrađana koji su zalaganjem i bezuvjetnom ljubavi prema svome kraju izgradili grad po mjeri i na ponos svih nas. Kako bi se umaškim poduzetnicima i gospodarstvenicima osigurali lakši uvjeti privređivanja u predsezoni, Grad Umag je odlučio smanjiti mjesečne zakupnine gradskih poslovnih prostora.

  06.01.2017 | » Saznaj više
Gradonacelnik odgovara
Animacija zahtjeva aktiviran Javascript i instaliran flash player.

Webcam