Aktualno

Arhiva

RSS

 • Obavijest o objavi natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Umaga

  Grad Umag, sa sjedištem u Umagu u ul. G. Garibaldi broj 6, putem Ureda Grada objavljuje sljedeću

  OBAVIJEST
  o raspisivanju Javnog natječaja za prodaju  nekretnina u vlasništvu Grada Umaga

  24.06.2017 | » Saznaj više
 • Svečano otvoren Sea Folk Fest

  Svečano otvoren Sea Folk Fest

  Prva smotra folklora u Umagu pod nazivom „Sea Folk Fest“ u organizaciji Folklornog društva Umag, danas je, 23. lipnja 2017. godine, svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Mauro Jurman u umaškoj školskoj sportskoj dvorani. Tako će 12 folklornih skupina, odnosno 400-tinjak djece iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, provesti dva dana u našem gradu ne bi li predstavili svoje nošnje i plesove kako građankama i građanima Umaga, tako i brojnim turistima.

  23.06.2017 | » Saznaj više
 • Dan antifašističke borbe: dan koji budi emocije i osjećaj zahvale

  Dan antifašističke borbe: dan koji budi emocije i osjećaj zahvale

  Povodom Dana antifašističke borbe, 21. lipnja 2017. godine, delegacija Grada Umaga predvođena gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom, zamjenicima gradonačelnika Florianom Bassanese Radin i Ivanom Belušićem, predstavnicima Udruge antifašističkih boraca, Udruge 154. brigade, Udruge HVIDRA-e te ostalim građanima, položila je vijenac na središnjem križu gradskog groblja u Umagu.

  21.06.2017 | » Saznaj više
 • Otvorena izložba kojom se obilježava 125 godina postojanja Fotokluba Zagreb

  Otvorena izložba kojom se obilježava 125 godina postojanja Fotokluba Zagreb

  Muzej grada Umaga je 10. lipnja o.g. ugostio Fotoklub Zagreb, najstariju neprofitnu fotoamatersku organizaciju s umjetničkim težnjama u jugoistočnom dijelu Europe, a povodom obilježavanja 125 godina njezina postojanja. Pod nazivom "Klub fotografah amateurah" osnovalo ga je Društvo umjetnosti u Zagrebu 1892. godine, samo dvije godine nakon osnutka iste takve organizacije u Londonu (Linked Ring, London l890). Bio je to početak organiziranog fotoamaterskog pokreta u Hrvatskoj.

  16.06.2017 | » Saznaj više
 • Posebne pogodnosti za obrtnike s ciljem nastavka visokoškolskog obrazovanja

  Posebne pogodnosti za obrtnike s ciljem nastavka visokoškolskog obrazovanja

  Ugovorom o poslovnoj suradnji Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba i POU 'Ante Babić' Umag, uspostavljaju suradnju sa zajedničkim ciljem sudjelovanja u kreiranju, pripremi i realizaciji različitih programa, projekata i akcija na područjima cjeloživotnog učenja, obrazovanja odraslih te visokoškolskog obrazovanja. Obje obrazovne ustanove, sukladno spoznaji da postoje zajednički interesi, posebice u dijelu obrazovanja za poduzetništvo i programima razvoja poduzetništva, ovom suradnjom žele doprinijeti povećanju konkurentnosti i nastupa poduzetnika na domaćem i inozemnom tržištu. Dana 13. lipnja 2017. godine svečano je potpisan Ugovor o suradnji, čime umaško Učilište postaje logistički centar za provođenje obrazovnih aktivnosti u Istarskoj županiji.

  16.06.2017 | » Saznaj više
 • Završen prvi ciklus projekta In.Code - edukacije djece u području informatike i programiranja

  Završen prvi ciklus projekta In.Code - edukacije djece u području informatike i programiranja

  Udruga ZiiD u suradnji s Gradom Umagom i umaškim Učilištem te u partnerstvu s vrtićima i školama iz Umaga, provela je projekt In.Code u okviru kojeg su realizirane besplatne edukacije iz područja informatike i programiranja. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja iz područja izvaninstitucionalnog obrazovanja djece i mladih.

  14.06.2017 | » Saznaj više
 • Podignuta Plava zastava na plaži Katoro Melia Coral

  Podignuta Plava zastava na plaži Katoro Melia Coral

  Ceremonijom podizanja Plave zastave na plaži Katoro – Melia Coral, Grad Umag i Istraturist su dobili petu plažu s Plavom zastavom, koja je dokaz očuvanog, sigurnog i ugodnog okoliša namijenjenog odmoru zabavi i rekreaciji.

  09.06.2017 | » Saznaj više
 • Plava laguna Croatia Open Umag: Fognini, Monfils i Ćorić najbolja pozivnica za Umag

  Plava laguna Croatia Open Umag: Fognini, Monfils i Ćorić najbolja pozivnica za Umag

  Umag će i ove godine biti nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje vrhunskog tenisa, atraktivnih egzibicija, nezaboravnih koncerata i sjajne gourmet ponude, jer sve to već po dobro poznatom receptu i ovo ljeto ponudit će 28. Plava laguna Croatia Open Umag. U deset dana programa, od 14. do 23. srpnja, vidjet ćemo tako ponajbolje tenisače svijeta, najveće zvijezde domaće i regionalne glazbene scene te svjetski poznate DJ-eve, a sve će biti obogaćeno i iznimnim gourmet programom.

  08.06.2017 | » Saznaj više
 • Fešta u Komuneli otvorila ljetnu sezonu pučkih fešti

  Fešta u Komuneli otvorila ljetnu sezonu pučkih fešti

  Zahvaljujući odličnoj organizaciji i „uigranom“ timu volontera, ali i prekrasnom sunčanom danu, ove je subote, 3. lipnja 2017. godine, Komunela zablistala veseljem prve ovogodišnje pučke fešte u organizaciji Mjesnog odbora. Rasplesani i veseli mještani Mjesnog odbora Komunela priredili su odličnu zabavnu manifestaciju humanitarnog karaktera te i ove godine potvrdili titulu uspješnih domaćina.

  05.06.2017 | » Saznaj više
 • Položeni vijenci povodom 22. godišnjice Udruge i „Dan HVIDR-a Umag“

  Položeni vijenci povodom 22. godišnjice Udruge i „Dan HVIDR-a Umag“

  Danas, 30. svibnja 2017. godine,  povodom obilježavanja 22. godišnjice osnivanja Udruge i „Dan HVIDR-a Umag“, delegacija Grada Umaga predvođena gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom te njegovim zamjenikom Ivanom Belušićem, zajedno s predstavnicima Udruge HVIDR-a Umag i brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položila je vijenac i zapalila svijeće u čast poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima te preminulim članovima Udruge HVIDR-a Umag.

  30.05.2017 | » Saznaj više
 • Sea Star Festival: glazbeni spektakl za pamćenje

  Sea Star Festival: glazbeni spektakl za pamćenje

  Nakon gotovo godinu dana priprema, ovog je vikenda u Umagu zasjala nova zvijezda na festivalskom nebu. Četverodnevni glazbeni spektakl u režiji Sea Star Festivala by EXIT okupio je desetke tisuća ljubitelja dobre glazbe i posjetitelja iz cijelog svijeta te pružio zabavu koja će se dugo pamtiti.

  29.05.2017 | » Saznaj više
 • Umag proslavio Dane Svetog Pelegrina

  Umag proslavio Dane Svetog Pelegrina

  U okviru mjeseca grada Umaga i programa Umag u maju, i ove je godine svoje posebno i važno mjesto zauzela svečana proslava u čast umaškom zaštitniku, Svetom Pelegrinu, koji je u davnim vremenima Umag odabrao radi poznate maneštre od bobića. Zahvaljujući sinergiji Grada Umaga, Zajednice Talijana „Fulvio Tomizza“, Muzeja grada Umaga, POU „Ante Babić“, Gradske knjižnice te Župnog ureda Umag, organizirano je četverodnevno slavlje uz vrlo zanimljive i poučne radionice, izložbe, druženje i tradiciju. 

  24.05.2017 | » Saznaj više
Gradonacelnik odgovara
Animacija zahtjeva aktiviran Javascript i instaliran flash player.

Webcam