Naslovna / Umažani predstavili Republiku Hrvatsku i Pazinski kolegij u Europskom parlamentu

Umažani predstavili Republiku Hrvatsku i Pazinski kolegij u Europskom parlamentu

Krajem ožujka, točnije, 23. ožujka 2017. godine, Umažani Dora Drlje (16) i Tomislav Kučina (18) predstavili su Republiku Hrvatsku i Pazinski kolegij–klasičnu gimnaziju s pravom javnosti Pazin, u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Riječ je o projektu „Euroscola“ u kojem su sudjelovala 23 učenika Pazinskoga kolegija. Putovanje u Strasbourg značajna je nagrada koju je zasluženo osvojila pazinska ekipa na prednatjecanju u Rijeci održanog  21. listopada 2016. godine.  Ekipa koja je predstavljala Pazinski kolegij natjecala se u sljedećem sastavu: Mia Nadišić (Pazin), Maja Kelava (Novigrad), Julija Pletenac (Pazin), Pierre Giovanni Bibalo (Brtonigla), Dominik Draguzet (Barban) i Tomislav Kučina (Umag).

Na Euroscoli u Strasbourgu, učenici su imali priliku prisustvovati simulaciji rada Europskoga parlamenta i putem live prijenosa razgovarati s irskim europarlamentarcem Brianom Hayesom. Podijeljeni u radne skupine, učenici su debatirali o temama poput ljudskih prava i sigurnosti, budućnosti Europe, zapošljavanju mladih, imigraciji i integraciji, obnovljivim izvorima energije i pomoći državama u razvoju.

Čestitke svim učenicima tima, a napose našim ambicioznim i vrijednim Umažanima Dori Drlje i Tomislavu Kučini, na koje je Grad Umag iznimno ponosan.

Snimku predstavljanja Lijepe naše u Europskom parlamentu u Strasbourgu pogledajte ovdje.

 

Vrijeme

  • 19°C 13°C 25.09.2017 Ponedjeljak
  • 20°C 13°C 26.09.2017 Utorak
  • 21°C 14°C 27.09.2017 Srijeda

izvor: meteo.hr