Naslovna / Najavljeno sedmo izdanje Sajma sporta te peto izdanje ultratrail utrke „100 milja Istre“ u Umagu

Najavljeno sedmo izdanje Sajma sporta te peto izdanje ultratrail utrke „100 milja Istre“ u Umagu

Grad Umag, koji je nedavno okićen prestižnom titulom „Europski grad sporta 2018.“ od strane europske neprofitne organizacije ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu, tradicionalno, već sedmu godinu za redom u travnju organizira Sajam sporta, jedini sajam takvoga tipa u Hrvatskoj i široj regiji. Sajam sporta i ultratrail utrka „100 milja Istre“ ove će godine biti održani od 6. – 9. travnja u sportskoj dvorani i sportskom igralištu Osnovne škole Marije i Line.

Ova će manifestacija u organizaciji Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Sportske zajednice grada Umaga, Sport Box-a i SRK-a Alba, tijekom 4 dana Umag pretvoriti u centar sportskih zbivanja i promocije sporta, gdje se profesionalci, rekreativci i svi ljubitelji sporta i aktivnog odmora uopće, nalaze na jednom mjestu.

Na konferenciji za medije održanoj u utorak, 4. travnja 2017. godine u Umagu, Sajam sporta i ultratrail utrku „100 milja Istre“ najavili su gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, direktor utrke Alen Paliska te direktor Sajma sporta Aleksandar Petković.

Umag putem Sajma sporta i aktivnog odmora već sedmu godinu za redom promiče sport kroz sportske udruge i klubove koji će posjetiteljima predstaviti svoje aktivnosti i plan rada s ciljem privlačenja novih članova, a sve u svrhu uključivanja građana u zdrav i aktivan način življenja. Sportovi koji će biti predstavljeni na Sajmu protezat će se od košarke, nogometa, odbojke, rukometa, biciklizma, golfa, streljaštva, jedrenja, surfanja, do drugih aktivnosti u čijim će demonstracijama posjetitelji moći uživati tijekom trajanja sajma. Ove će godine prostor sajmišta biti u sportskoj dvorani OŠ Marije i Line gdje će, osim prezentacija i demonstracija, biti prisutni i brojni izlagači s raznim novitetima u segmentu outdoor sportske opreme i preparata. U znaku početka manifestacije Sajma sporta, u četvrtak, 6. travnja o.g., u večernjim satima će sve prisutne zabaviti bend „Night Express“ na sportskom igralištu OŠ Marije i Line.

U okviru Sajma sporta, ove se godine održava i mini jubilarno, peto izdanje ultratrail utrke „100 milja Istre“ s ciljem na školskom sportskom igralištu. Obzirom da se iz godine u godinu znatno povećava broj prijavljenih, ove godine se na utrci očekuje rekordni broj od preko 1300 natjecatelja iz 37 država svijeta. Riječ je o vrhunskom sportskom događanju od iznimno velike važnosti za promicanje ovog sporta i zdravog načina življenja uopće. Četiri osnovne utrke startaju u Labinu (100 milja), Lovranu (108 km), Buzetu (69 km) i Motovunu (42 km) te završavaju na zapadnoj obali poluotoka, u našem Umagu. Osim navedenog, organizatori su i ove godine osigurali dječju utrku Ledo 1 milja Istre. Za više informacija o ultratrail utrci „100 milja Istre“ posjetite službenu web stranicu utrke: www.istria100.com

Umaški je Sajam sporta jedini sajam takvoga tipa u Hrvatskoj i široj regiji te predstavlja tip manifestacije u kojem se isprepliću sport i turizam. Obzirom na najavu velikog broja gostiju u Umagu, kao i sudionika na samom Sajmu, nedvojbeno će i ove godine Sajam sporta oduševiti sportaše i ljubitelje sporta uopće, kao i posjetitelje iz Hrvatske i inozemstva. Jer sport je jedan od najkvalitetnijih odabira načina života.

Pozivamo sve na svečano otvorenje Sajma sporta i ultratrail utrke „100 milja Istre“ koje će biti odžano u petak 7. travnja 2017. godine na sportskom igralištu OŠ Marije i Line s početkom u 11:00 sati.

 

Vrijeme

  • 19°C 13°C 25.09.2017 Ponedjeljak
  • 20°C 13°C 26.09.2017 Utorak
  • 21°C 14°C 27.09.2017 Srijeda

izvor: meteo.hr