Naslovna / Uspješan aktivni „umaški“ vikend

Uspješan aktivni „umaški“ vikend

Iza nas je vikend fantastičnih organizacija niza manifestacija. Brojni građani i posjetitelji od četvrtka, 6. travnja 2017. godine, do nedjelje, 9. travnja 2017. godine, uživali su u Sajmu sporta, ultratrail utrci „100 milja Istre“, akciji „Hoditi i zdravi biti“ te 12. Međunarodnim danima gljiva i bilja.

Grad Umag, koji je nedavno okićen prestižnom titulom „Europski grad sporta 2018.“ od strane europske neprofitne organizacije ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu, već sedmu godinu za redom u travnju organizira Sajam sporta, jedini sajam takvoga tipa u Hrvatskoj i široj regiji te peto izdanje svjetski poznate ultratrail utrke „100 milja Istre“ na kojoj je ove godine bilo prijavljeno rekordnih 1300 natjecatelja iz 37 zemalja svijeta. Razne sportske udruge u sportskoj dvorani te na vanjskom igralištu OŠ Marije i Line predstavili su svoje sportove brojnim posjetiteljima. Sajam sporta, također u sportskoj dvorani, nudio je zanimljivu sportsku opremu i nutricionističke proizvode. Ove je godine za puna dva sata bolji rezultat u odnosu na prošlogodišnjeg pobjednika, postigao ovogodišnji pobjednik utrke na 100 milja, Amerikanac Dylan Bowman, koji je stazu dugu 100 milja „osvojio“ u nepunih 18 sati.

Na akciji „Hoditi i zdravi biti“ odazvao se, kao i svake godine, veliki broj sudionika, čime su simbolično učinili jedan korak više ka očuvanju zdravlja i prevenciji kardiovaskularnih i drugih bolesti.

U nedjelju je održana tradicionalna utrka „Ledo 1 milja“, na kojem se natjecalo više od 200 mališana koji su se na samom cilju „okitili“ Ledo medaljama te zasladili Ledo sladoledom.

Aktivan sportski vikend posjetitelji su mogli kombinirati s 12. izdanjem Međunarodnih dana gljiva i bilja- Smrčkijadom, koja se održavala na Novoj obali tijekom cijelog vikenda.

Zadnji dan ovih manifestacija održano je i svečano zatvaranje Sajma sporta i ultratrail utrke „100 milja Istre“ kad je gradonačelnik Vili Bassanese zajedno s direktorom ultratrail utrke Alenom Paliskom, uručio nagrade najuspješnijima u svakoj kategoriji.

 

Vrijeme

  • 19°C 13°C 25.09.2017 Ponedjeljak
  • 20°C 13°C 26.09.2017 Utorak
  • 21°C 14°C 27.09.2017 Srijeda

izvor: meteo.hr