Naslovna / Atraktivna odbojka na pijesku na međunarodnom turniru „7. Umag Open“

Atraktivna odbojka na pijesku na međunarodnom turniru „7. Umag Open“

U organizaciji Muškog odbojkaškog kluba Umag, u subotu 22. srpnja 2017. godine na terenima u Stella Marisu, održan je "7. Umag Open" - međunarodni turnir u odbojci na pijesku u trojkama. Na turniru je učestvovalo ukupno 34 ekipa iz Hrvatske i Slovenije, i to 20 u muškoj i 14 u ženskoj konkurenciji.

Turnir je svake godine sve kvalitetniji i atraktivniji, obzirom da je iz godine u godinu sve veći broj aktivnih igrača. Svakako vrijedi naglasiti kako je ove godine u umaškoj ekipi „Nena DJ“ nastupio igrač iz Odbojkaškog kluba Mladost Zagreb, mladi Novigrađanin  Kruno Nikačević, koji je zajedno s Ivicom Radočajem, Lukom Burićem i Mišelom Kitićem osvojio visoko 3. mjesto.

Nakon cjelodnevne igre, turnir je završio neizvjesnim i napetim utakmicama za prva tri mjesta. U muškoj konkurenciji za treće je mjesto, kao što je već ranije rečeno, osvojila ekipa „Nena Dj“. Za prvo su se mjesto borile dvije slovenske ekipe, „Špritzer team“ iz Maribora te „Batzalija“ iz Kranja. „Špritzer team“ bio je nadmoćniji te je titulu prvaka ovogodišnjeg turnira osvojio rezultatom 2:1.

U ženskoj je konkurenciji također bilo napeto. Treće mjesto osvojile su Slovenke iz ekipe „Mamo to“ iz Kranja, a u finalu su se borile igračice iz ekipe „Ledig“ iz Celja te „Sandre“ iz Maribora. Ekipa „Ledig“ bila je uvjerljivo bolja te je rezultatom od 2:0 osvojila prvo mjesto.

Igrači su izrazili veliko zadovoljstvo dobrom organizacijom turnira koja se svake godine za stepenicu penje na ljestvici visoke kvalitete.  U organizaciji su pomogli vrijedni članovi MOK Umag, članice OK Meliã Hotels Umag, članice i članovi SRD IKB Umag, kao i brojni volonteri bez kojih ovaj turnir ne bi svake godine doživio ovako veliki uspjeh. Podršku ovom turniru, kao i svakoj sportskoj manifestaciji, dao je Grad Umag koji, u skladu s titulom Europskog grada sporta 2018., kontinuirano pomaže u realizaciji projekata koje promoviraju sport i zdrav život u našoj zajednici.

 

Vrijeme

  • 29°C 20°C 17.08.2017 Četvrtak
  • 31°C 22°C 18.08.2017 Petak
  • 31°C 22°C 19.08.2017 Subota

izvor: meteo.hr