Icon home
COVID-19
COVID-19
PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA UMAGA-UMAGO_11.07.2020.
PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA UMAGA-UMAGO_11.07.2020.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,


obavještavamo vas kako se prema službenim informacijama kojima raspolažemo, u Općoj bolnici Pula-Pola trenutno na liječenju nalazi 11 osoba pozitivnih na COVID-19, a koji su sa područja grada Umaga-Umago. Kod većine oboljelih simptomi su blaže naravi ili ih uopće nema. 


Među 11 oboljelih su i : jedan djelatnik Gradske uprave, jedna štićenica te jedna zaposlenica Doma za starije i nemoćne „Atilio Gamboc“ Umag. U navedenim institucijama poduzete su sve epidemiološke mjere prevencije širenja virusa i zaštite, a po pravilima struke. Napominjemo i kako su svi ostali štićenici  i zaposlenici Doma trenutno u dobrom zdravstvenom stanju te da nitko nema simptome eventualne zaraze.


Molimo sve građane da se pridržavaju preporuka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Istarske županije ne bi li na taj način mogli normalo nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.


Za sve službene informacije vezane uz COVID-19 u Istarskoj županiji nadležan je isključivo Stožer za civilnu zaštitu Istarske županije.

Slijedom navedenog, upozoravamo sugrađane i posjetitelje Umaga da su sve ostale informacije netočne, neprovjerene i štetne, a čiji je jedini cilj stvaranje konfuzije i nesigurnosti u normalnom funkcioniranju naše zajednice.


Načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Umaga-Umago

Bojan Štokovac

Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia