Icon home
COVID-19
COVID-19
PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA UMAGA-UMAGO_12.07.2020.
PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA UMAGA-UMAGO_12.07.2020.

Poštovane sugrađanke, poštovani sugrađani,


u umaškom Domu za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc", tijekom protekla 24 sata, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije uzeo je uzorke briseva štićenika i zaposlenika. Testiranjem uzoraka utvrđeno je 6 pozitivnih korisnika i 5 pozitivnih djelatnika, od kojih nitko nije razvio simptome zaraze.


Nadalje, na virus su pozitivne i dodatne 3 osobe s prebivalištem na području Umaga, kao kontakti ranije zaražene osobe. Nitko od zaraženih nema simptome bolesti COVID-19, stoga vjerujemo kako će njihov oporavak biti brz i uspješan. Svi zaraženi će tijekom dana biti smješteni u Opću bolnicu Pula. Svim kontaktima pozitivnih osoba je određena obveza samoizolacije.


Lijepa i ohrabrujuća vijest jest da su danas dvoje naših sugrađana otpušteni iz pulske Opće bolnice.


Napominjemo kako je, sukladno izvješću Stožera civilne zaštite Istarske županije, situacija pod nadzorom i nema mjesta panici. Kako bi se širenje zaraze na našem području spriječilo na najbolji mogući način, u Umagu je jutros održan sastanak predstavnika Stožera civilne zaštite IŽ i Grada Umaga, Zavoda za javno zdravstvo, Grada Umaga, Istarskih domova zdravlja i Doma za starije i nemoćne osobe Umag.


Ujedno obavještavamo kako su do kraja ovog mjeseca sve javne manifestacije i eventi na području Umaga otkazani. Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala, redovne će se kulturno-umjetničke aktivnosti nastaviti u kolovozu.


Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Umaga-Umago

Bojan Štokovac

Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia