Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Čak sedam plaža u Umagu dobilo Plavu zastavu
Ecologia
15.06.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Čak sedam plaža u Umagu dobilo Plavu zastavu
Ecologia
15.06.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Čak sedam plaža pod upravljanjem Plave Lagune i ove su godine ponosni nositelji Plavih zastava, najvišeg priznanja za čistoću mora i upravljanja plažama. Središnja svečanost podizanja Plave zastave u Umagu održana je 15. lipnja 2022. godine na novoj plaži Canova u AC Park Umag, u koju je Plava Laguna ove godine uložila značajna sredstva.


Prigodnim govorom obratio se u ime Grada Umaga zamjenik gradonačelnika Mauro Jurman koji je naglasio: „Grad Umag u okviru projekta „Umag Smart City-Green City“ već preko desetljeća intenzivno radi na očuvanju okoliša grada i okolnih naselja. Briga za okoliš i podizanje razine kvalitete življenja putem stvaranja „zelenog grada“ naša je osnovna nit vodilja. Stoga, aktivnosti koje Plava Laguna već dugi niz godina provodi po načelima društvene odgovornosti, a navedeno uključuje i brigu za okoliš, ulaganje i razvoj plaža te podizanje kvalitete sadržaja, Grad Umag s ponosom podržava. Grad Umag je uvijek bio, i bit će, podrška Plavoj Laguni u podizanju vrijednosti Umaga kao turističke destinacije, što u konačnici neposredno utječe i na podizanje kvalitete života građana.“


U ime Plave Lagune govorio je predsjednik Uprave Dragan Pujas te je ovom prilikom istaknuo: “Kontinuirano sudjelovanje u ovom projektu, te priznanja koja dobivamo, predstavljaju sigurne korake u povećanju kvalitete, što ćemo nastaviti implementirati i u naše usluge. Naš stav šest zvjezdica učinit će nas ponosnim domaćinima, koji svakom svom gostu omogućavaju VIP tretman. Od usluge unutar naših objekata, plaža, u našoj destinaciji, kroz manifestacije koje organiziramo ili u njima sudjelujemo. Naša ulaganja u plaže u našoj koncesiji iz godine u godinu rastu, a posebno smo ponosni na ovu plažu Canova, gdje je uloženo 5 milijuna kuna. Uz novu zonu mobilnih kućica, kompleks bazena Canova, kao i novu šetnicu odnosno biciklističku stazu, ova investicija zasigurno podiže vrijednost kampa Park Umag i omogućava gostima uživanje u dodatnim sadržajima.“


Okupljene uzvanike zabavljala je plesna skupina USB. Plava zastava je naziv projekta za očuvanje mora i obale koji se u Europi provodi od 1987. godine, a kojim su obuhvaćene plaže i marine. Od 2000. godine projekt se provodi i u ostalim dijelovima svijeta. Plava zastava simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš za zabavu, relaksaciju i rekreaciju. Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE), utemeljena 1981. godine. Trenutno je u program uključeno više od 45 zemalja svijeta kojima je turizam jedan od strateških ciljeva.


Nagrada se dodjeljuje na razdoblje od godinu dana i treba se svake godine ponovno zaslužiti. Plava Laguna potvrdila je ove godine 7 Plavih zastava za plaže na lokaciji grada Umaga: plaža Canova (kamp Park Umag), plaža Sipar (hotel Sipar), plaža Punta (hotel Umag), plaža Laguna (TN Stella Maris), plaža Katoro (TN Polynesia), plaža Coral (hotel Coral) i plaža Aurora (hotel Aurora).


Plaže i marine kojima je dodijeljena Plava zastava nude kvalitetne usluge, imaju čistu obalu, te su uredne i primjereno opremljene. Ovaj prestižan simbol dodjeljuje se isključivo onim plažama i marinama koje udovoljavaju zahtjevima koji se postavljaju prema određenim kriterijima, no ono što im je zajedničko je to da u svakom trenutku vode brigu o kakvoći mora i obale te educiraju i informiraju javnost o očuvanju okoliša. 

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia