Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Dvanaesto izdanje Umagičnih blagdana uz bogat zabavno-kulturni program i vrhunsku gastro ponudu
Manifestazioni
02.01.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Dvanaesto izdanje Umagičnih blagdana uz bogat zabavno-kulturni program i vrhunsku gastro ponudu
Manifestazioni
02.01.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Nakon punih sedamnaest dana zabave, koncerata i slasne gastro ponude, došlo je vrijeme da pokušamo sažeti dojmove i od srca zahvaliti izvođačima, ugostiteljima, obrtnicima, djelatnicima gradskih i interventnih službi, partnerima, ali i svim dragim Umažankama i Umažanima, na još jednom odličnom izdanju umaške božićne bajke.


Ovogodišnji Umagični blagdani-Natale Umagico, koji se organiziraju već dvanaestu godinu za redom, nisu započeli onako kako smo planirali jer su se teški kišni oblaci nadvili nad Umagom već prvoga dana. No, želja za dobrom zabavom bila je jača i od kiše te je od subote 17. prosinca zima odlučila nakratko predahnuti, a ugodne temperature namamile su veliki broj posjetitelja na Umagični trg sve do posljednjeg dana programa.


Umagične smo blagdane službeno započeli 16. prosinca otvaranjem umagičnih kućica koje su nudile širok spektar ukusnih gastro delicija i pića, da bi u subotu, 17. prosinca u Umagičnoj sali, odnosno Kazališnoj dvorani „Antonio Coslovich“ Umag, gostovala tradicionalna baletna predstava „Orašar“ u produkciji Plesnog centra Carlotta Grisi, nakon koje je niz večernjih koncerata otvorio fantastičan SuperCover Band te očekivano napunio Umagični trg. Niz kvalitetnih koncerata nastavili su grupa Febra i Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, da bi se 22. prosinca u Umagičnoj Sali održao tradicionalni božićni koncert Jacquesa Houdeka koji je, u pratnji vrhunskih klavijaturiste Mate Matoševića i violiniste Antuna Stašića, oduševio svojim uvijek jedinstvenim koncertom. Umagični blagdani nastavili su svoj program uz predstavu za djecu „Noć prije Božića“ produkcije Teatra Naranča, kao i posjet Djeda Božićnjaka Umagičnom trgu, gdje su dječica dobila slatka iznenađenja te se fotografirali i družili s Djedom Božićnjakom. Koncert Mejaša okupio je iznimno veliki broj posjetitelja, da bi se zabava nastavila za Badnjak, kad je brojne Umažanke i Umažane na Umagičnom trgu dočekala delegacija Grada Umaga uz bakalar i poklone. Za zabavu bio je zadužen bend „Bukaleta“, a navečer su do sitnih jutarnjih sati brojne posjetitelje rasplesali članovi Fun Box Banda.


Sadržaja tijekom Umagičnih dana pronašli su i ljubitelji sportskih aktivnosti, uz HO HO HO RUN utrku koja je i ove godine okupila nekoliko stotina sudionika, profesionalaca i rekreativaca, a koji su se nakon utrke zasluženo zabavili uz DJ-a Schiglio. Večernji program odveo je tristotinjak gledatelja u Kazališnu dvoranu gdje ih je dočekao filmski spektakl „Avatar: The Way of Water“.


Tijekom tjedna nastavili smo s koncertima te je domaća grupa „Pop Gunz“ napunila Umaški trg. Bila je to odlična uvertira u novogodišnji doček.

Za ludi i zabavni oproštaj sa starom godinom bili su zaduženi DJ Shurki te zabavan i energičan Luka Basi, koji je s tisućama posjetitelja odbrojavao zadnje sekunde 2022. te, uz prekrasan vatromet, Umag uveo u novu 2023. godinu.


Prvi dan Nove godine bio je u znaku dobre glazbe i sporta. Tako je duo Berni & Vedin zaokružio program Umagičnih blagdana na najljepši način, a točno u podne se Biciklistički klub Umag pobrinuo da se potroše brojne kalorije nagomilane tijekom blagdana novogodišnjom biciklijadom, na koju se odazvao veliki broj biciklista.


Tijekom trajanja Umagičnih blagdana, za opuštanje u iću i piću pobrinuli su se naši vrijedni ugostitelji i obrtnici koji su brojnim posjetiteljima nudili bogatu ponudu slatkih i slanih delicija.


Drage sugrađanke i sugrađani, ma koliko dobar program bio, sve ovo ne bi imalo smisla bez vaše podrške i topline. Hvala vam od srca na brojnim porukama podrške, čestitkama i savjetima – mi već danas krećemo s planiranjem još bolje i još sadržajnije 2023. godine!


Još jednom, od svih nas, sretna vam i uspješna Nova 2023. godina!


expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia