Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Umaga proteklo uz niz događanja
Manifestazioni
07.05.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Attualità
Notizia selezionata
Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Umaga proteklo uz niz događanja
Manifestazioni
07.05.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Ovogodišnjoj su svečanosti obilježavanja 6. svibnja, Dana Grada Umaga, već tradicionalno prisustvovali brojni sugrađani i gosti, ne bi li na najljepši način u zajedništvu proslavili ovaj poseban dan.


Jutarnji program započeo je polaganjem vijenaca na groblju povodom 78. obljetnice oslobođenja i pobjede nad fašizmom, a potom i kod spomen obilježja svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Prisutni su, osim delegacije Grada Umaga predvođene gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom, bili i vijećnici, predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata, udruga antifašističkih boraca, umaških zajednica Talijana te brojni građani.


Na Trgu 1. svibnja u 11:00 sati građani su uživali u koncertu domaće glazbene grupe „The Molly“, dok su Trg slobode krasili prekrasni old timeri na 14. Međunarodnoj izložbi povijesnih vozila.


U popodnevnim satima je slijedila tradicionalna Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga na kojoj su prisustvovali brojni uvaženi gosti, a svečanosti su već tradicionalno prisustvovali i predstavnici bratimljenih gradova Bratislava-Ružinov i Mussolente.


Program Svečane sjednice započeo je hrvatskom himnom te svečanom istarskom pjesmom u izvedbi zbora Zajednice Talijana “Fulvio Tomizza“, nakon čega je slijedio službeni dio ceremonije.


Prisutnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga Ivan Belušić: „Prethodnu smo godinu obilježili jačanjem socijalne i demografske politike, a nastavili smo i s realizacijom strateških projekata, poput POS stanova. Svjesni smo da je pred nama još puno posla, ali sam siguran da ćemo se uspješno nositi s novim izazovima ne bi li u konačnici došli do svih zacrtanih ciljeva, jer Umag zaslužuje samo najbolje od nas.“


Gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese je u obraćanju građanima od srca zahvalio svima na aktivnom sudjelovanju u stvaranju dodane vrijednosti grada te im ovom prilikom čestitao Dan Grada Umaga. Osvrnuo se na brojne projekte koji su u proteklih četrnaest godina ostvareni na području Umaga, kao i na one koji su u planu u narednom periodu.


„Uvažene dame i gospodo, grad koji raznolikost ističe kao svoje bogatstvo je uređen grad u kojem vladaju ljudske i civilizacijske vrijednosti. U našem fokusu interesa je čovjek i sve činimo da budemo grad jednakih mogućnosti, grad po mjeri čovjeka te grad koji se razvija i raste. Tim se postignutim standardima ponosimo i tu smo nedvojbeno grad primjer, kako u Istri, tako i u Hrvatskoj. Ponosni smo na uspjehe i standarde kvalitete života koje smo postigli, naročito prema djeci, mladima i umirovljenicima. Primjeri su to dobre prakse prepoznati i na europskoj razini koji dokazuju da i mi, u maloj-velikoj Hrvatskoj, možemo osigurati europske standarde razvijenosti“ naveo je gradonačelnik.


Nakon uvodnih govora, slijedila je službena dodjela priznanja i zahvalnica. Zahvaljujući iznimnom doprinosu razvoju grada, godišnje su nagrade Gradskog vijeća dodijeljene Mariji Jurčić, Josipu Grpcu, Elvedinu Posavljaku te Njaciju Široki, dok su zahvalnice Gradonačelnika ove godine otišle u ruke Klaudije Červar, Zdenke Doz, Prima i Rina Ossicha, kao i Fuata Kadrioskog.


Svečanu je sjednicu svojim izvedbama obogatila sekcija „Minicantanti“ Zajednice Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag, a u ime svih nagrađenih se na kraju Svečane sjednice obratio Josip Grbac.


Po završetku Svečane sjednice, slijedio je kulturno-zabavni program na Trgu 1. svibnja gdje je brojne sugrađane zabavljao bend „Mauro Staraj & La Banda“, dok su za ukusnu gastro ponudu bili zaduženi članovi Udruženja obrtnika Bujštine, predvođenog našim vrsnim kuharom Emanuelom Melonom. Grad Umag i Udruženje obrtnika Bujštine tako su slanim i slatkim delicijama počastili sugrađane ne bi li na najljepši način zajedno proslavili Dan Grada Umaga.


Proslava mjeseca Grada Umaga nastavlja se gotovo svakim danom svibnja u okviru kulturno-zabavnog programa „Umag u maju“, uz brojne koncerte, plesne manifestacije, izložbe, simpozije, predavanja te mnoge druge manifestacije za sve ukuse i generacije. Stoga, pratite nastavak programa događanja „Umag u maju“ te uživajte u širokoj paleti evenata.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia