Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Rebalansom Proračuna do suvremene gradske tržnice i novih eko-standarda
Consiglio cittadino
23.08.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Rebalansom Proračuna do suvremene gradske tržnice i novih eko-standarda
Consiglio cittadino
23.08.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Danas, 23. kolovoza 2023. godine, u umaškoj Gradskoj vijećnici održana je 13. po redu sjednica Gradskog vijeća s ukupno 15 točaka dnevnog reda, od kojih je najznačajnija bila usvajanje III. Izmjena i dopuna Proračuna za 2023. godinu, a koji je povećan za cca 409.000,00 EUR te sada iznosi 43,6 milijuna EUR.


Tako su III. Izmjene i dopune Proračuna, najvažnijeg financijskog dokumenta koji određuje razvoj jednog grada, izglasane s 9 glasova „za“ te 5 „protiv“.


Kroz strateške projekte predviđene za 2023. godinu, u fokusu interesa je razvoj grada usmjeren na održivi nastavak kontinuiranog podizanja kvalitete života naše zajednice. Tako je usvajanjem III. Rebalansa omogućen nastavak uređenja i opremanja grada i gradskih naselja, s naglaskom na početak realizacije jednog od najvećih projekata u samom srcu Umaga - izgradnju nove, suvremene i ekološki usmjerene zelene tržnice. Ujedno, omogućena je i provedba mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina čime je pokrenuta nabavka i sadnja novih 310 stabala različitih vrsta na području grada, a sve u okviru zelenih politika kojima se građanima Umaga osigurava zdrava i sigurna sredina za život.


Naime, Grad Umag je u Plan razvoja 2021.-2030. uvrstio projekt visokog značaja za zajednicu, izgradnju potpuno nove gradske tržnice. Investicija izgradnje nove tržnice, vrijedne 2,4 milijuna EUR, započet će postupkom javne nabave već ove jeseni, a plan realizacije je kraj 2024. godine, kad će Umag dobiti novu, suvremenu tržnicu, što će znatno utjecati na atraktivnost samog centra grada, a ujedno će biti potaknut razvoj ruralnog turizma.


Nova će se gradska tržnica nalaziti na istoj lokaciji kao i dosadašnja, u samom centru grada. Bit će natkrivena te time zaštićena, čime će biti zadovoljeni kvalitetniji uvjeti izlaganja i prodaje proizvoda, a lokalni će poljoprivrednici dobiti bolje uvjete plasmana svojih proizvoda, veći povrat uloženog rada, kao i dodatni poticaj za daljnji rad.


Rebalans proračuna omogućuje nastavak realizacije niza projekata, pa tako i izgradnju tržnice, koji će izgled i funkcionalnost centra grada podići na višu razinu modernog europskog grada. 

Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia