Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Svečano predstavljena Umaška aleja dobrovoljnih darivatelja krvi
Progetti
04.12.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Svečano predstavljena Umaška aleja dobrovoljnih darivatelja krvi
Progetti
04.12.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Vrijednosti jedne sredine očituju se u dobrim ljudima. A, Umag je najbolji primjer zajednice kojoj je pomoć najpotrebitijima na prvom mjestu. Dokaz o navedenom su umaški darivatelji krvi, čiji broj iz godine u godinu raste. Za njihovu empatiju, altruizam i neizmjernu pomoć koju pružaju svojoj zajednici, Grad Umag je odlučio pokrenuti projekt posvećen upravo njima. Tako je 4. prosinca 2020. godine gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese službeno predstavio javnosti „Umašku aleju dobrovoljnih darivatelja krvi“, svečano posvetivši po jedno stablo lipe svakoj ženskoj osobi koja je krv darovala 50 puta i više, odnosno svakoj muškoj osobi koja je krv darovala 100 puta i više.

imageLoader

Grad Umag i komunalno poduzeće Komunela d.o.o posadili su 40 lipa uz potok koji se proteže od Novigradske ulice prema sjevero-istoku Umaga, a koji će u skoroj budućnosti biti pretvoren u šetalište za sve naše sugrađanke i sugrađane, kao i brojne posjetitelje. Tako je na svečanom prijemu dobrovoljnih darivatelja krvi po jedno stablo posvećeno Giulianu Melonu (108 puta), Dragutinu Kraljiću (112 puta), Borisu Matkoviću (114 puta), Branku Zlatiću (143 puta), te Nadiji Zakinja (53 puta), Nerini Mlinarić (55 puta), Ani Grando (66 puta), Ziti Kodilja (55 puta), Venis Vošten Zulfikarpašić (61 put), Tini Montak (50 puta), Mariji Ferlin (53 puta), Nadi Tončić (68 puta) i Evi Vrtovec (59 puta). Neki od darivatelja krvi na žalost više nisu s nama, stoga su u njihovo ime na prijemu bili prisutni članovi njihove obitelji.

Dobrovoljni darivatelji krvi imaju jako izraženu osobinu empatije, želju da pomognu zajednici, da spase tuđe živote. Stoga je stvaranje aleje posvećene upravo njima znak duboke zahvalnosti što čine ovaj grad boljim mjestom za sve nas. A, imena koja će biti navedena ispod svakog stabla pomoći će nam da iskrena zahvala bude vječna te da njihova imena budu motivacija ostalim sugrađankama i sugrađanima odlučiti se postati dobrovoljni darivatelji krvi, a time produžiti ili spasiti nekome život. Grad Umag će jednom godišnje dodijeliti po jednu lipu svakoj novoj darivateljici krvi koja je krv darivala 50 puta i više, te svakom novom darivatelju krvi koji je krv darovao 100 puta i više, čime je želja kontinuirano podizati svijest o dobrovoljnom darivanju krvi u našoj zajednici.

imageLoader

Ovom je prigodom gradonačelnik Bassanese tradicionalno uručio zahvalnice i ovogodišnjim „jubilarnim“ darivateljima krvi, Aleksandru Racmanu te Marinu Kmetu koji su krv darovali čak 50 puta. Nagrada je uručena i Kristini Poljak koja je sa svojih 30 godina darovala krv hvalevrijednih 25 puta. Svečanom događaju prisustvovali su i predstavnici Crvenog križa Bujštine.


Sve koji u ovoj priči, u nekoj skoroj budućnosti, vide i sebe, pozivamo neka se obrate Crvenom križu Bujštine na mail: crveni.kriz.buje@hi.t-com.hr ili hrvoje@crvenikrizbuje.hr, kao i na broj telefona: (052) 742-038 ili 0911772446, a kako bi krenuli svojim novim životnim putem, u misiju darivanja krvi i spašavanja života kojima je to najpotrebnije.


Postanite i vi dio ove prekrasne umaške priče. Neka jednoga dana i Vaše ime bude navedeno ispod jedne od lipa u drvoredu, jer će to značiti da ste brojnim ljudima pomogli učiniti njihove živote kvalitetnijima i ljepšima. A, ljepšeg i ispunjenijeg osjećaja od onoga da pomognemo jedni drugima, na čitavom svijetu ne postoji.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia