Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Trideset drugo izdanje Plava Laguna Croatia Open završilo je vrhunskim finalom i spektakularnim vatrometom
Sport
01.08.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Trideset drugo izdanje Plava Laguna Croatia Open završilo je vrhunskim finalom i spektakularnim vatrometom
Sport
01.08.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

I ovogodišnjoj je prekrasnoj umaškoj teniskoj priči zvanoj „Plava Laguna Croatia Open“ stigao kraj, koji je obilježen vrhunskim finalom i spektakularnim vatrometom. U jučerašnjem finalu napeta je borba bila između Carlosa Alcaraza (rank 5.) i Jannika Sinnera (rank 10.), u kojoj je u tri seta uspješniji bio Talijan Sinner te tako postao pobjednik ovogodišnjeg umaškog ATP turnira rezultatom 6-7, 6-1, 6-1.


„Jako sam sretan što podižem prvi trofej ove godine. Imao sam tijekom godine teških trenutaka, ali smo svaki put naporno radili da budem bolji igrač i osoba. Znam da i dalje imam puno stvari koje moram popravljati. Proces se nastavlja“ izjavio je Sinner, koji ove godine ima 8-0 protiv španjolskih tenisača.


„Jako mi se sviđa igrati ovdje. Prošle godine sam osvojio prvi naslov, sad sam igrao finale. Sviđa mi se i nadam se da ćemo se vidjeti sljedeće godine“ izjavio je Alcaraz na dodjeli trofeja.


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je prošle godine svjedočila trijumfu Carlosa Alcaraza na umaškom ATP turniru, našla se među uzvanicima i na ovogodišnjem finalu, uoči kojeg je naglasila da finalni dvoboj dvojice Top 10 igrača u Umagu ima veliki značaj za Hrvatsku. Ministrica je uručila trofej pobjedniku u ulozi izaslanice predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, dok je zajedno s njom Sinneru trofej uručio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.


"Veliko mi je zadovoljstvo i ove godine biti na ovom turniru. Željela bih čestitati organizatorima na vrhunskom turniru. Kroz tjedan dana imali smo priliku vidjeti sjajne igrače, po prvi puta u finalu imamo dvojicu Top 10 svjetskih igrača. Ministarstvo turizma i sporta će i dalje podupirati financijski ovakve događaje i ovaj turnir. I ove godine Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica su pomogli financijski s preko dva milijuna kuna organizaciju ovakvog događanja", izjavila je ministrica Brnjac.


Osim vrhunskog tenisa, umaški ATP turnir tradicionalno svim posjetiteljima nudio i izvanredni doživljaj van tenis terena. Tako su nas na Umag Music Nights na 32. Plava Laguna Croatia Openu, svake večeri, zabavljale prave glazbene poslastice. Jedna od najpopularnijih RAP glazbenica regije Senidah u Umagu napunila je Dance Arenu, dok se jedan od najboljih DJ-a današnjice Fedde Le Grand vratio u Istru te obilježio vrhunsku večer u Stella Marisu. Osim njih, bili su tu i nizozemski DJ i producentski duo W&W, švicarska DJ zvijezda Antoine, Vida Loca s Ibize. Bogat glazbeni program svake je godine garancija dobre zabave koja je dobro poznata svim gostima koji borave u Umagu posljednjih dana mjeseca srpnja.


U okviru ove teniske manifestacije, održalo se i šest popratnih turnira na kojima preko 600 rekreativnih tenisača daje Plava Laguna Croatia Openu dodatni šarm. Period od čak 11 dana vrhunskog teniskog užitka, koji je za sve ljubitelje Plava Laguna Croatia Opena Umag počeo pretkvalifikacijskim mečevima, upotpunjavali su i natjecanja na čak šest popratnih teniskih turnira. Tu su turniru tenisača u kolicima, treći ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP, Umag Stars Open, HEPI turnir, kao i VIP turnir by Podravka. Bio je tu i uvijek popularni Kid's Week by Podravka, na kojem su najmlađi u prijepodnevnim satima od ponedjeljka do petka mogli upoznati i odigrati partiju tenisa s nekim od zvijezda glavnog turnira.


„Grad Umag se u posljednjih tjedan dan pretvorio u centar tenisa, zabave i gastro spektakla. ATP Croatia Open od neprocjenjivog je značaja za naš grad obzirom na promociju našega grada kao turističke destinacije diljem svijeta, a ujedno i na podizanje kvalitete sporta u Umagu-gradu sporta“ izjavio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Posjećenost mečeva, koncerata i popratnih sadržaja ove je godine bila iznimno velika, što ukazuje na kvalitetan tenis i bogat program manifestacija na 32. izdanju ovw umaške teniske poslastice.


Spektakularnim vatrometom koji je uslijedio nakon finala, okončana je još jedna prekrasna teniska priča našega grada, na ponos svih Umažanki i Umažana.

expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia