Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag: Izgradnja pete POS zgrade u Umagu poticaj za deficitarna zanimanja liječnika, profesora i policajaca
Progetti
04.08.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Umag: Izgradnja pete POS zgrade u Umagu poticaj za deficitarna zanimanja liječnika, profesora i policajaca
Progetti
04.08.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Nakon useljavanja 84 umaških obitelji 28. travnja 2023. godine u četvrtu po redu zgradu u okviru Programa poticane stanogradnje, Grad Umag je već 27. srpnja 2023. godine raspisao Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju POS stanova u petoj zgradi čija je izgradnja u planu tijekom 2024./25. godine.


Grad Umag je u vidu poticajnih mjera usmjerenih mladoj populaciji, kao i mjera u cilju osiguranja deficitarnog javnog kadra u našem gradu, u Javni poziv uvrstio mjerilo deficitarnog zanimanja za utvrđivanje liste reda prvenstva. Na taj će se način deficitarna zanimanja na području Umaga, a ona se trenutno odnose na liječnike, medicinske sestre/tehničare, učitelje te policajce, posebno dodatno vrednovati. Time Umag postaje prvi grad u Hrvatskoj koji je u Javni poziv za kupnju POS stanova uveo ovu poticajnu mjeru za deficitarni kadar, a sve s ciljem bolje kvalitete života zajednice. Grad Umag, zbog svima poznate situacije s nedostatkom javnih kadrova u cijeloj zemlji, u okviru svojih poticajnih mjera, već dugi niz godina osigurava ili sufinancira smještaj velikog broja djelatnika s područja deficitarnih zanimanja. Iako radna mjesta ni liječnika ni profesora ni policajaca nisu u nadležnosti Grada Umaga, već države i županije, Grad Umag na taj način još jednom pokazuje svoju skrb za građane. Trajnim rješavanjem stambenog pitanja za ovaj deficitarni kadar izravno se osiguravaju javne usluge liječnika, profesora i policajaca za potrebe grada Umaga.


Izrada samog projekta pete POS zgrade u Umagu uslijedit će po sastavljanju prve Liste prvenstva, kad se utvrde realne potrebe zainteresiranih budućih stanara. Projekt Programa poticane stanogradnje predstavlja jedan od najboljih projekata javno-javnog partnerstva u državi. Na toj osnovi uspješne sinergije države i grada na najvećem su dobitku naši sugrađani, koji time rješavaju svoje najvažnije životno pitanje. Obzirom na činjenicu kako je stambeno pitanje jedno od najvažnijih životnih pitanja, grad Umag je kroz svoju stambenu politiku svojim sugrađanima osigurao da kroz POS-izgradnju svoje stambeno pitanje riješe na najbolji mogući način.


„Grad Umag prednjači po izgradnji POS stanova u Istri, čime se ponosimo te smo primjer dobre prakse na državnoj razini. Stanovi za mlade su jedan od temelja demografske politike Grada Umaga, a Program poticane stanogradnje jedan je od najuspješnijih projekata u kojem do izražaja dolazi suradnja Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, APN-a te Grada Umaga. Projekt poticane stanogradnje je prije svega razvojan i socijalan društveni program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost u budući razvoj zajednice, u ovom slučaju grada Umaga. Obzirom na dodatne poticajne mjere za zadržavanje deficitarnog kadra u Umagu, ovaj trenutni projekt dodatno dobiva na vrijednosti i značaju" naveo je gradonačelnik Umaga Bassanese. Pritom je ujedno naglasio da će Grad Umag osigurati i buduću izgradnju POS-stanova sve do trenutka zadovoljenja svih stambenih potreba umaških sugrađana koji ispunjavaju osnovne uvjete.

expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia