Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
„Umagični blagdani-Natale Umagico“ za veselu blagdansku atmosferu
Manifestazioni
03.01.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
„Umagični blagdani-Natale Umagico“ za veselu blagdansku atmosferu
Manifestazioni
03.01.2022.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Umaška tradicionalna božićna manifestacija „Umagični blagdani – Natale Umagico“ ove je godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, osigurala ugodnu božićnu atmosferu ponudivši niz evenata na otvorenom i zatvorenom. Tako je 11. izdanje umaškog adventa ponudilo 12 koncerata, 3 kazališne predstave, 1 balet, 3 izložbe te 7 kino projekcija, za sve ukuse i generacije. Eventi su obogaćeni „Umagičnim“ kućicama koje su posjetiteljima nudile slatke i slane delicije, tople i hladne napitke, za svakoga ponešto.


Organizatori Umagičnih blagdana, Grad Umag, Ustanova Festum, Turistička zajednica grada Umaga, Zajednica Talijana Umag te UPT-Università Popolare di Trieste potrudili su se da i ova pandemijom pogođena godina donese osmijehe na lica svih sugrađana ponudivši im zanimljiv, veseli kulturno-zabavni i ugostiteljski program.


Veći dio adventskog programa odvijao se na Umagičnom trgu, Trgu 1. svibnja, uz niz lokalnih bendova koji su tijekom jutra protkali umašku atmosferu zabavnim tonovima. Bili su s nama grupe Pop Gunz, Vervet, Gordan Gregurović & The Band, Goran Griff & Bullea Folk, Febra, Malvatubes, The Molly, Acoustic Lounge trio, a u Novu nas je godinu prekrasnim repertoarom uvela grupa New Avenue. Božićni koncert oduševio je publiku u subotu, 11. prosinca u Umagičnoj dvorani-Kazališnoj dvorani „Antonio Coslovich“, gdje nam je Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići priredio koncert za pamćenje, a koji je dodatno obogatila njihova gošća Angelica Zacchigna. Obzirom na loše vremenske uvjete, badnji je koncert odgođen na 30. prosinca 2021., kad je izvrsna grupa Etiènne & Tempera band zabavljala naše sugrađane na Umagičnom trgu i oduševila sve prisutne svojim fantastičnim repertoarom.


Umagične je blagdane 26. prosinca dodatno obogatila tradicionalna humanitarna utrka HO HO HO Run u organizaciji SRD Olimpik, koja je okupila sudionike željne sporta i rekreacije, zabave i druženja. Start su popratili muzičari energičnog Brass band-a Vižinada, koji su nakon utrke nastavili zabavljati sve sudionike i navijače na Umagičnom trgu.

Kazališne predstave, koje su oduševile male i velike tijekom Umagičnih blagdana, bile su dječja Božićna predstava „Istarsko blago bake Mraz“ na Umagičnom trgu, kao i „Siciliano per caso?“ i „Oltre il volo“ u Umagičnoj dvorani. Umagična dvorana i ove je godine ugostila prekrasne baletanke Plesnog centra „Carlotta Grisi“ koje su 19. prosinca pripremile balet „Orašar“ posvećen voditelju Nicolaeu Vascu, a koji je prerano napustio ovaj svijet, ostavivši za sobom neizbrisivi trag baletne ljepote i kulture kojim je obavio naš grad.


Izložbeni je program 3. prosinca otvoren izložbom jaslica autorica Nerine Gašperini Savian i Slavice Renko te „Terra Umagica“ autora Giancarla Stivala u crkvici Svetog Roka, a koja ostaje otvorena do 6. siječnja 2022. godine. U utorak, 14. prosinca, u MMC galeriji Grada Umaga otvorena je izložba Gianfranca Jannuzza, dok je u subotu, 18. prosinca u 18:00h u MMC-u POU Umag otvorena tradicionalna izložba 12 odabranih fotografija naših sugrađana za Kalendar Grada Umaga 2022.


Ujedno, kino program u Umagičnoj dvorani ponudio je niz vrhunskih filmova visokorangiranih na svim ljestvicama pozitivnih kritika i gledanosti u svijetu.


Ovogodišnje jedanaesto izdanje Umagičnih blagdana građanima je ponudilo dozu zabave, glazbe, plesa, umjetnosti i kulture, filmskih uradaka, svega pomalo, a u skladu s „novim normalnim“, u nadi da ćemo već sljedeće godine bez zadrški i briga, opušteno moći ponuditi Umažankama i Umažanima još bogatiji program za sve ukuse i generacije, kao i dugo iščekivani doček Nove godine. 

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia