Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Novità
Notizia selezionata
UmaGOdigital - pametne ploče koje čine posjet Umagu zanimljivijim
Progetti
29.12.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
UmaGOdigital - pametne ploče koje čine posjet Umagu zanimljivijim
Progetti
29.12.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Kako bi se olakšalo planiranje posjeta i pružile informacije o svim turističkim atrakcijama koje Umag nudi, osmišljen je novi projekt UmagGOdigital - pametne ploče koje su postavljene po gradu, a koje predstavljaju inovativno rješenje za građane i posjetitelje Umaga.


Naime, Grad Umag je zadnjih godinu dana provodio projekt UmaGOdigital, ukupne vrijednosti 41.736,66 €, sufinanciran u 100% iznosu iz podmjere 2.2.1. „Potpora aktivnostima pokretanja, razvoja i unapređenja dodatnih sadržaja na FLAG području“ u okviru provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Pinna nobilis za razdoblje 2014. – 2020.


Cilj projekta UmaGOdigital bio je upotpuniti ponudu našeg grada dodatnim informativnim i edukativnim sadržajima koji građanima i posjetiteljima približe ribarsku/pomorsku tradiciju i baštinu te pružaju čitav niz korisnih informacija o gradu i događanjima na našem području. Projekt se uklapa u dugoročan plan razvoja Grada Umaga u smislu razvoja smart city sadržaja te utječe i na veću prepoznatljivost FLAG područja.


Projekt doprinosi diversifikaciji javne ponude novim sadržajima kojima će se stvoriti dodatna sinergija ribarstva, tradicije i turizma. Djeci i ostalim stanovnicima grada, ali i svim posjetiteljima, pruža se mogućnost edukacije i upoznavanja s ribarskom tradicijom, običajima, receptima, zaštićenim morskim vrstama te uz to dati pregled ostale javne ponude grada, kao i velik broj administrativnih i uslužnih informacija. Na digitalnom vanjskom multimedijalnom kiosku ponudi se edukativni, informativni i zabavni sadržaji na hrvatskom, talijanskom, engleskom, njemačkom i ruskom jeziku. Projekt prepoznaje potrebu za urbanim i dostupnim multimedijalnim sadržajima koji nude nove mogućnosti informiranja, edukacije i zabave. 

Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia