Icon home
Novità
Notizia selezionata
Započinje zabavno i bogato 'Umagično ljeto'
Manifestazioni
30.06.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novità
Notizia selezionata
Započinje zabavno i bogato 'Umagično ljeto'
Manifestazioni
30.06.2020.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Od 1. srpnja, pa sve do rujna, Umažanke i Umažani te njihovi gosti moći će uživati u bogatom umaškom kulturno-umjetničkom ljetu, a sve u skladu s propisima i mjerama koje su ovu nadasve specifičnu 2020. godinu obilježili od samog početka.


No, Umag je odlučio ipak gledati pozitivno te je Ustanova FESTUM pripremila raznovrstan ljetni program uz pomoć domaćih snaga, ali i brojnih poznatih hrvatskih glazbenika. Tako su u utorak 30. lipnja 2020. godine, predstavnice Ustanove FESTUM Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković javnosti predstavile program koji je nastao pod „korona uvjetima“, ali koji će zasigurno oduševiti sugrađane i posjetitelje.


Kao i prethodne dvije godine, i ovogodišnje izdanje nudi tri paketa sadržaja, ovisno o guštima Umageža i njihovih gostiju - 'Umago summer', 'Umago classica' te 'Ljetno kino'.


Trg slobode, Trg 1. svibnja i Trg Marije i Line bit će i ove godine scene na kojima će se zbivati zabavni programi. Soul Fingersi, Radojka Šverko, Sergio Pavat, Klapa Lungomare, Hele&Hutch i Duo Gitaramezzo samo su neka od imena koja će nastupati u Umagu, uz druge poznate lokalne glazbenike koji će tijekom srpnja i kolovoza stvarati zabavni ugođaj Umagičnog ljeta kojeg će svojim velikim nastupom, 28. kolovoza, zatvoriti iznimno popularan gost, a čije ime za sada ostaje u tajnosti.

Tradicionalno će nas zabavljati i grupa Febra, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, klapa Lungomare, vokalna skupina Istravaganti, ali i dvodnevni program svjetskog festivala „7 Sois 7 Luas“ koji u Umag dovodi glazbenike iz afričke Gvineje Bisao i Zelenortskih otoka, te baletni spektakl „Don Quijote“ kojeg potpisuje Plesni centar Carlotta Grisi i voditelj Nicolae Vasc.

Ljubiteljima klasične glazbe 'Umago classica' dovodi izvrsnog pijanistu Lovru Pogorelića, kvartet gitara „Apeiron“ te mladog sugrađanina Leonarda Medicu Gregoriča i kolegu Andra Manzonija koji čine Cave Canem Morsu Duo.


Filmoljupci će tijekom Umagičnog ljeta 2020. moći uživati u čak devet projekcija odličnih filmova koje će biti prikazani u samom centru grada, Trgu 1. svibnja, a koji će služiti i kao kulisa velikog finala uz Umašku noć i bogatu gastro ponudu. Valja napomenuti da će Umag i ove godine biti domaćin najuspješnije i najukusnije fešte, Fešte rajčica, a koja je na programu već tradicionalno zadnjeg četvrtka u srpnju.


U nadi da će epidemiološka situacija dopustiti održavanje kompletnog programa, iz Ustanove FESTUM poručuju kako će umaško ljeto biti zaista kreativno te svim ljubiteljima zabave pružiti dugo očekivanu dozu pozitive i veselja. 

expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia