Accessibility icon
Strumenti di accessibilità
Testo grande
Inverti il colore
Bianco e nero
Spaziatura del carattere
Interlinea
Cursore grande
Ripristina strumenti
Icon home
Per i cittadini
Attualità
Notizia selezionata
Umag: Službeno otvoren park za vježbanje na otvorenom zahvaljujući donaciji Hrvatske Lutrije
Progetti
07.09.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Per i cittadini
Attualità
Notizia selezionata
Umag: Službeno otvoren park za vježbanje na otvorenom zahvaljujući donaciji Hrvatske Lutrije
Progetti
07.09.2023.
Condividi
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Povodom obilježavanja 50 godina rada, a s ciljem ulaganja u lokalne zajednice kroz povećanje broja sportskih sadržaja u gradovima i općinama, Hrvatska Lutrija je protekle godine objavila Natječaj za dodjelu sredstava jedinicama lokalne samouprave za opremanje parkova za vježbanje na otvorenom, a na koji se prijavio Grad Umag. Zahvaljujući maksimalnom mogućem dodijeljenom iznosu od 12.000,00 eura, pokrenut je projekt izgradnje vanjskog vježbališta u umaškom naselju Lovrečica. Službeno otvorenje parka za vježbanje na otvorenom odvilo se 7. rujna 2023. godine, a prisutni su u ime Grada Umaga bili gradonačelnik Vili Bassanese, njegov zamjenik Mauro Jurman, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Belušić te djelatnici Grada Umaga koji su radili na projektu, dok su u ime Hrvatske Lutrije prisustvovali direktor Sektora razvoja poslovanja i marketinga Marko Babić te direktorica Regije Zapad Sandra Gregorović.


„Riječ je o jednoj lijepoj priči za naš grad, ali i za naše sugrađane, sportaše i rekreativce koji od danas imaju novi punkt za vježbanje na lokaciji okruženoj zelenilom i morem. Umag, grad sporta i zdravog života, zahvalan je na ovom važnom projektu kojeg je pokrenula Hrvatska Lutrija“ zaključio je u svojem obraćanju gradonačelnik Bassanese.


Ukupni iznos sredstava na Natječaju bio je 252.000,00 eura, a iznos financijskih sredstava koji se mogao dodijeliti jednoj jedinici lokalne samouprave, dakle gradu ili općini, bio je 12.000,00 eura. Tako je naselje Lovrečica dobilo potpuno novo vježbalište na otvorenom s osam sprava, od kojih je jedna kombinirana višestruka sprava namijenjena osobama s posebnim potrebama za koje je osiguran pristup preko rampe. Ukupna vrijednost projekta izvedenog u Lovrečici je 27.000,00 eura, od kojih je s 12.000,00 eura sufinancirano od strane Hrvatske Lutrije, dok je preostali dio iznosa financirano iz Proračuna Grada Umaga.


Marko Babić, direktor Sektora razvoja poslovanja i marketinga, naveo je kako Hrvatska Lutrija kontinuirano ulaže u razvoj sporta i druge projekte od javnog interesa. „Ovo je već peti park u nizu kojega smo otvorili, a sve s ciljem poticanja lokalnog stanovništva na druženje i njegovanje sportske kulture. Hrvatska Lutrija kontinuirano radi na stvaranju poticajnog okruženja za rast i razvoj svih stanovnika Hrvatske“ naglasio je prilikom svojeg obraćanja Babić. 

expand
expand
expand
expand
expand
expand
Condividi
Icon share
Icon Facebook
Iscriviti al nostro
newsletter.
Invia
Invia