Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Božićnicama do 600,00 EUR Umag nastavlja s pružanjem pomoći svojim umirovljenicima
Treća životna dob
10.11.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Božićnicama do 600,00 EUR Umag nastavlja s pružanjem pomoći svojim umirovljenicima
Treća životna dob
10.11.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Grad Umag u okviru svojeg pomno izrađenog socijalnog programa, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, nastavlja s osiguravanjem prigodnih potpora, odnosno božićnica, svojim umirovljenicima. Iznos koji se dodjeljuje ove godine kreće se od 200,00 € do 600,00 €, ovisno o ostvarenim uvjetima.


Božićnice su namijenjene umirovljenicima i osobama bez primanja starijima od 65 godina koji imaju prebivalište na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina prije dana podnošenja zahtjeva, a čiji su mjesečni prosječni primici od 1. siječnja do dana podnošenja zahtjeva do 300,00 €.


Visina potpore umirovljenicima i starijim osobama s niskim primanjima utvrđuje se u iznosu od 600,00 € korisnicima čiji je mjesečni prosječni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini, jednaki ili manji od 150,00 €. Iznos od 400,00 € dodjeljuje se korisnicima čiji mjesečni prosječni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini, iznosi od 150,01 € do 200,00 €, dok se iznos od 200,00 €, dodjeljuje korisnicima čiji prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini, iznosi od 200,01 € do 300,00 €.


„Posebno poštovanje zajednica ima spram svojih umirovljenika, čije je nasljeđe neprocjenjivo. Božićnice su samo oblik male zahvale svima njima, koji su cijeli život toplinom i ljubavi ulagali u naš grad, vodeći kontinuiranu brigu o njemu, ne bi li se naša zajednica razvila u pozitivniju i zdraviju sredinu. Naša je misija osigurati našim sugrađanima umirovljenicima dostojno starenje i aktivno sudjelovanje u društvu, kako bi im se, kroz podršku, barem u malom dijelu odužili za sve što su učinili za razvoj našeg društva“ izjavio je gradonačelnik Bassanese.


Zahtjev za potporu se može preuzeti na internetskim stranicama Grada Umaga, a koji se nalazi u nastavku teksta, ili na ulazu u zgradu Gradske uprave, na adresi Trg slobode 7, a podnose se Upravnom odjelu za opću upravu i društvene djelatnosti, također na adresi Trg slobode 7, svakim radnim danom prema radnom vremenu Uprave Grada Umaga. Zahtjevi s popratnom dokumentacijom se mogu predati do četvrtka, 30. studenog 2023. godine, isključivo osobnom predajom u pisarnicu Grada. Sve informacije vezane uz božićnice mogu se dobiti na (052)702-917.


Valja istaknuti da je božićnica samo jedna u nizu pomoći, programa i potpora koje je Grad Umag osmislio i osigurao svojim umirovljenicima.

Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji