Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Pravila privatnosti

OPĆENITO

Ova Pravila o zaštiti privatnosti primjenjuju se na mrežno mjesto i mobilnu aplikaciju društva Grad Umag sa sjedištem na adresi Giuseppe Garibaldi 6, 52470 Umag, namijenjene potrošačima u Republici Hrvatskoj, dostupne na http://www.umag.hr/ („Mrežno mjesto") na kojemu mi, Grad Umag, prikupljamo određene osobne podatke. Pažljivo pročitajte ova Pravila o zaštiti privatnosti jer sadrže važne informacije koje olakšavaju razumijevanje naših praksi u odnosu na sve osobne podatke koje nam pružite ili koje na neki drugi način prikupljamo u kontekstu Mrežnog mjesta („Osobni podaci”). Grad Umag („mi”) jest voditelj obrade Osobnih podataka koji se prikupljaju i obrađuju. Poštujemo vašu privatnost te smo predani očuvanju sigurnosti vaših Osobnih podataka i rukovanju tim podacima u skladu s našim zakonskim obvezama na temelju primjenjivih zakonskih propisa u području zaštite podataka.

KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Većinu našeg Mrežnog mjesta možete koristiti bez potrebe pružanja vaših Osobnih podataka. Kada posjećujete naše Mrežno mjesto, prikupljamo podatke o vašem posjećivanju i korištenju našeg Mrežnog mjesta.

1. PODACI O VAŠEM POSJEĆIVANJU I KORIŠTENJU NAŠEG MREŽNOG MJESTA:
Prikupljamo određene podatke kada posjećujete naše Mrežno mjesto, poput sljedećeg: naziva vašeg računala i vrste internetskog pretraživača, klikova i pregleda. Informacije o vašem korištenju našeg Mrežnog mjesta i usluga omogućuje nam da izradimo segmente, odnosno skupine posjetitelja mrežnog mjesta ili klijenata, s nizom zajedničkih značajki kao što su dobna skupina, spol ili regija. Vjerojatno ćemo vas dodati u neki od naših segmenata. Segmente koristimo za prilagodbu Mrežnog mjesta te kako bismo, primjerice, promijenili redoslijed rezultata pretraživanja ili kako bismo utvrdili gdje ćemo postaviti određene ponude u svrhu veće vjerojatnosti da ih vidite. Te Osobne podatke koristimo jer su nam potrebni u svrhe naših legitimnih interesa kako bismo poboljšali kvalitetu našeg Mrežnog mjesta. Zapisnici korištenja našeg Mrežnog mjesta izbrisat će se 1 godinu nakon njihova generiranja.

2. ODRŽAVANJE I OPTIMIZACIJA NAŠEG MREŽNOG MJESTA:
Vaši će se Osobni podaci također koristiti za održavanje i analizu našeg Mrežnog mjesta u svrhu rješavanja problema funkcionalnosti, poboljšanja dostupnosti i zaštite mrežnog mjesta od prijevare. Naše korištenje vaših Osobnih podataka u te svrhe potrebno je radi naših legitimnih interesa te će se Osobni podaci zadržati najdulje 1 godinu.

RAZMJENA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo otkriti, odnosno omogućiti pristup Vašim osobnim podacima nadležnim tijelima sukladno zakonskim obvezama, kao i nekim partnerima kao što su pružatelji usluga analize podataka (primjerice, pružateljima IT usluga koji održavaju naše informacijsko-komunikacijske mreže). Sa svim smo partnerima sklopili ugovore kojima se osiguravaju odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite Vaših osobnih podataka, obveza njihove obrade isključivo sukladno našim uputama i obveza čuvanja njihove povjerljivosti, kao i zabrana korištenja Vaših osobnih podataka u bilo koje svrhe osim određenih u ovoj obavijesti. Vaše osobne podatke ne prenosimo izvan granica Europskog gospodarskog prostora čije zemlje-članice osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka.

SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA

Provodit ćemo odgovarajuće tehničke, fizičke i organizacijske mjere za zaštitu Osobnih podataka koji se prikupljaju putem Mrežnog mjesta od zlouporabe ili slučajnog, nezakonitog ili neovlaštenog uništenja, gubitka, izmjene, odavanja, stjecanja ili pristupa, koje su u skladu s primjenjivim zakonskim propisima u području zaštite privatnosti i sigurnosti podataka. Međutim, nijedno internetsko mjesto ne može biti 100 % sigurno te ne odgovaramo za neovlašteni ili slučajni pristup na koji nismo mogli utjecati. Naše Mrežno mjesto može sadržavati poveznice na druga mrežna mjesta. Nismo odgovorni za prakse zaštite privatnosti, sadržaj ili sigurnost na tim drugim mrežnim mjestima, koja se ne uređuju ovim Pravilima o zaštiti privatnosti. Savjetujemo vam da uvijek pažljivo pročitate pravila o zaštiti privatnosti na tim drugim mrežnim mjestima.

ZADRŽAVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Vaše Osobne podatke zadržat ćemo onoliko dugo koliko je to zakonski propisano ili onoliko dugo koliko je potrebno kako bismo vam pružili zatražene usluge ili u bilo koje druge svrhe navedene u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti. Posebni rokovi za zadržavanje za svaku od svrha navedeni su u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti. Poduzet ćemo razumne korake za uništavanje i deidentifikaciju Osobnih podataka koje imamo ako oni više nisu potrebni u svrhe utvrđene u prethodnom tekstu ili nakon isteka utvrđenog roka za zadržavanje.

KOLAČIĆI

Veliki dio podataka koji se spominju u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti prikuplja se putem naših kolačića i sličnih tehnika. Kolačići su male tekstualne datoteke koje sadržavaju male količine podataka i koje se preuzimaju i mogu se pohraniti na vašem uređaju, npr. na vašem računalu, pametnom telefonu ili tabletu. Ti kolačići ponekad su potrebni kako bi se zapamtile postavke vašeg računa, jezika i zemlje, ali i kako bismo mogli mjeriti i analizirati vaše ponašanje na našem Mrežnom mjestu. Ako je to nužno, od vas će se tražiti da date svoju privolu na naše korištenje kolačića. Za više informacija o tome koje kolačiće upotrebljavamo i kako ih upotrebljavamo pročitajte naša zasebna. Pravila o kolačićima.

VAŠA PRAVA NA PRISTUP, ISPRAVAK, BRISANJE, OGRANIČAVANJE OBRADE I PRENOSIVOST PODATAKA

Imate pravo zatražiti pregled vaših Osobnih podataka koje obrađujemo ili koji se obrađuju u naše ime. Imate pravo na ispravak, brisanje ili ograničavanje pristupa vašim Podacima (ovisno o slučaju). Ta prava možete koristiti tako da se obratite na info@umag.hr. Napominjemo da se za zahtjeve koji ne ispunjavaju uvjete iz primjenjivih zakonskih propisa ili smjernica Grada Umaga može zatražiti da se opet ulože ili ih se može odbaciti te da određeni Osobni podaci mogu biti izuzeti od takvih zahtjeva za pristup, ispravak i brisanje temeljem primjenjivih zakonskih propisa u području zaštite podataka ili drugih zakonskih propisa.
Osobne podatke koje ste nam dostavili imate pravo primiti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ćemo u određenim okolnostima na vaš zahtjev prenijeti vaše Podatke drugom voditelju obrade ako je to tehnički izvedivo.

VAŠE PRAVO PRIGOVORA

U određenim okolnostima također imate pravo od nas tražiti da prekinemo s obradom vaših Osobnih podataka, ali ako imamo uvjerljive legitimne interese nastavit ćemo s obradom vaših Osobnih podataka. Međutim, imate pravo prigovora na naše korištenje vaših Osobnih podataka u svrhe izravnog marketinga, uključujući profiliranje, a ako uložite prigovor pristupit ćemo rješavanju vašeg zahtjeva. Ako ste dali privolu za naše korištenje vaših Osobnih podataka, imate pravo povući svoju privolu bez da se time utječe na zakonitost našeg korištenja tih Podataka prije takvog povlačenja.

AŽURIRANJA

Ova Pravila o zaštiti privatnosti pregledavat ćemo te povremeno ažurirati. Sve izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti bit će objavljene na našem Mrežnom mjestu, a u mjeri u kojoj je to razumno moguće, bit ćete o tome obaviješteni.

KONTAKT

Ako imate drugih pitanja ili biste željeli uložiti prigovor na naše korištenje vaših Osobnih podataka ili imate pritužbi u odnosu na ova Pravila o zaštiti privatnosti ili na naše rukovanje vašim Osobnim podacima, možete poslati poruku na info@umag.hr. Također imate pravo uložiti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10000 Zagreb (www.azop.hr).

Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji