Icon home
Novosti
Odabrana novost
Danas kreće dugo očekivana trail utrka „100 milja Istre“
Sport
10.09.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Danas kreće dugo očekivana trail utrka „100 milja Istre“
Sport
10.09.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Grad Umag i Istra od danas, 10. rujna 2021. godine, ponovo predstavljaju centar okupljanja trail trkača iz cijelog svijeta koji već 18 mjeseci iščekuju taj trenutak kada će na stazama 100 milja Istre krenuti u susret obaranju vlastitih granica i osobnih rekorda. Nakon odgađanja utrke zbog globalne epidemiološke situacije, 100 milja Istre ponovo otvara svoje trail staze za sve trkače, iz gotovo cijelog svijeta, koji su taj trenutak čekali mjesecima. Utrka se održava od danas do nedjelje 12. rujna, a trkači će ove godine testirati nove staze koje su za njih pripremili organizatori, Sport Box.


Tijekom svih godina održavanja ovog ponajvećeg sportskog eventa na našem području, uvijek je prisutna podrška Grada Umaga od inicijalnih faza priprema pa do realizacije same manifestacije, koja nedvojbeno sport u Umagu podiže na još višu razinu.


Ovisno o dužini staze, trkači kreću iz Labina (168 km), Mošćeničke Drage (128 km), Buzeta (68 km) i Motovuna (40 km). Uz redizajn staza, otvorena je i nova disciplina od 20 km za sve trkače koji preferiraju kraće i dinamične dionice, a koja kreće iz Grožnjana. Na kraju utrke, svi trkači prolaze ciljnu ravninu u Umagu gdje će ih uz volontere, drage domaćine i organizatore utrke, dočekati medalja unikatnog dizajna, što je tradicija koju 100 milja Istre održava već godinama.


100 milja Istre kontinuirano potvrđuje visoku kvalitetu organizacije i usluge prema sudionicima utrke, zahvaljujući kojima su Stožer civilne zaštite Istarske županije i svih lokaliteta na kojima se utrka održava, odlučili dati podršku. Utrka se održava u skladu sa strogim protokolima za zaštitu od Covida-19, a organizator je u dogovoru s lokalnim institucijama omogućio medicinsku uslugu brzog testiranja ispred sportske dvorane u Umagu.

#istria100


Više informacija o utrci možete pronaći na službenoj web stranici utrke i Race Guide - Vodiču za utrku koji također možete naći na službenoj web stranici. 

expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji