Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag sufinanciranjem dječje bolnice u Rovinju podiže standard zdravstvene skrbi
Zdravstvo
20.05.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag sufinanciranjem dječje bolnice u Rovinju podiže standard zdravstvene skrbi
Zdravstvo
20.05.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U smjeru kontinuiranog ulaganja Grada Umaga u zdravstvenu skrb s ciljem podizanja kvalitete zdravstvenih usluga za naše sugrađane, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese je u petak, 20. svibnja 2022. godine, u prostorima Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, svečano pristupio potpisivanju Pisma namjere o ostvarivanju suradnje na realizaciji Projekta rekonstrukcije i opremanja Odjela za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno.


Specijalna bolnica Rovinj je proširila svoj djelokrug rada na neurologiju, pedijatriju, neuropedijatriju, dječju ortopediju, dječju rehabilitaciju, kliničku psihologiju, logopediju, edukacijsku rehabilitaciju te tako značajno povećala broj ambulanti, kao i spektar usluga. U sljedećoj fazi obnove Specijalne bolnice Rovinj predviđena je adaptacija i opremanje Odjela za dječju rehabilitaciju s prvenstvenim ciljem zadovoljavanja potreba djece rođene s neurorizicima i njihovih obitelji s područja cijele Istarske županije.


Svrha realizacije projekta je osiguravanje pružanja kvalitetnih zdravstvenih usluga kroz multidisciplinarni pristup, s ciljem postizanja poboljšanja funkcionalnih sposobnosti i aktivnosti djeteta te podizanja razine neovisnosti sukladno njihovim mogućnostima, uključujući obitelj u sveobuhvatne rehabilitacijske programe.


Grad Umag je već odavno napravio iskorak svojim doprinosom u razvoj zdravstva na razini Istarske županije, i to sufinancirajući kako rad Zavoda za hitnu medicinu, tako i opremanje Istarskih domova zdravlja, čiji je osnivač upravo Istarska županija, a sufinancira i kredit za investicije u Opću bolnicu Pula. U veljači, na radnom sastanku Grada Umaga i Istarske županije, gradonačelnik Bassanese uputio je zamolbu Istarskoj županiji da Županija za građanke Grada Umaga osigura novi mamograf, čiju je nabavku Grad Umag svakako spreman sufinancirati. Tada je tema razgovora bila i Opća bolnica u Izoli te je dogovoreno kako će Grad Umag i Županija zajedno poticati pronalazak rješenja pred nadležnim institucijama RH za nesmetani prijem životno ugroženih osoba s našeg područja u navedenu bolnicu.


Grad Umag na svaki mogući način inventivno nastoji da se građanima Umaga, kao i okolnih gradova i općina, osigura što kvalitetnija zdravstvena skrb. Primjer dobre prakse je da je Grad Umag lani pokrenuo inicijativu davanja terapija onkološkim bolesnicima u prostorijama umaške ispostave IDZ-a, a koju su Opća bolnica Pula i Istarski domovi zdravlja svesrdno prihvatili.


Osim svega navedenog, Grad Umag je osigurao stanove za potreban medicinski kadar za cijelu sjeverozapadnu Istru. U konačnici možemo zaključiti kako Grad Umag doista kontinuirano nastoji na najdirektniji način ulagati u sva područja zdravstvene skrbi, ne bi li se sugrađanima i brojnim turistima tijekom ljetne sezone, nudila što bolja zdravstvena usluga.


Potpisivanjem Pisma namjere o ostvarivanju suradnje na realizaciji Projekta rekonstrukcije i opremanja Odjela za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, Grad Umag ide još jedan korak dalje u ustrajnoj podršci i ulaganju u zdravstvenu skrb i usluge za građane Umaga.

Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji