Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag treći put domaćin serije međunarodnih 3x3 turnira PRO 3x3 Tour
Sport
04.06.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag treći put domaćin serije međunarodnih 3x3 turnira PRO 3x3 Tour
Sport
04.06.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Borba s lošim vremenskim uvjetima, snažna konkurencija, izvrsne utakmice i slovensko finale u Senior Elite Men kategoriji obilježili su atraktivni međunarodni turnir u 3x3 košarci koji je protekloga vikenda (u petak, 31. svibnja, i u subotu, 1. lipnja) organiziran na Trgu slobode u središtu grada Umaga.


Lijepi grad Umag treću je godinu zaredom bio domaćin jednoga turnira u okviru PRO 3x3 Toura, serije međunarodnih turnira u 3x3 košarci, čija se aktualna treća sezona održava pod punim nazivom PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel. Organizatorima i njihovim suradnicima i partnerima vrijeme prve večeri (petak, 31. svibnja) nikako nije išlo na ruku. „Turnir u Umagu započeo je u petak navečer, no već nakon dvadesetak sekundi prve utakmice krenula je jaka kiša… S obzirom na vremensku prognozu za subotu, 1. lipnja, odlučili smo cijeli preostali program prebaciti za taj dan, umjesto da se prebacimo u sportsku dvoranu 'Juraj Radovčić' u sklopu kompleksa Stella Maris koju nam je Grad Umag u suradnji s Ustanovom za sport grada Umaga velikodušno osigurao znajući za mogućnost kiše“, objasnio je Tomislav Prpić iz Udruge PRO 3x3, glavnog organizatora PRO 3x3 Toura 2024. driven by Opel.


Ovaj se potez pokazao odličnim jer je u subotu, 1. lipnja, čitavog dana vladalo lijepo i suho vrijeme pa je pred velikim brojem gledatelja realiziran cjelokupan program predviđen za umaški turnir, s naglaskom na zanimljiva nadmetanja u 3x3 košarci u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Nakon izlučnih utakmica sjajnih momčadi, u finalu Senior Elite Men kategorije našle su se dvije odlične slovenske ekipe. U iznimno napetoj finalnoj utakmici 3x3 Ljubljana Vič uspjela je tijesnim rezultatom 21:19 pobijediti ekipu 3x3 Ljubljana – Jug. Time su, osim FIBA bodova i novčane nagrade od 2.000 eura zaradili posebnu nagradu – plasman na međunarodni turnir u Madrid (održava se od 7. do 9. lipnja 2024.) koji ima prestižan status FIBA 3x3 Quest i pobjednika vodi izravno na World Tour u Abu Dhabi! Pobjednici su nastupili u sastavu: Siniša Bilić, Simon Finzgar, Luka Kureš i Marko Mulalić. Drugoplasiranoj ekipi pripao je iznos od 600 eura, a trećeplasirana momčad 3x3 Srebrenik (Bosna i Hercegovina) dobila je 400 eura. U natjecanju juniorskih U-19 ekipa pak pobijedila je ekipa Lopovi koja je u završnoj utakmici svladala ekipu Pingvini također tijesnim rezultatom 10:9. Treće mjesto osvojila je ekipa Loptice.


U subotu, 1. lipnja, organiziran je i Kids Day s brojnim sadržajima i događanjima namijenjenima djeci koji je polučio odaziv mnogih mališana, posebice članova podmlatka Košarkaškog kluba Umag. Bila je organizirana i edukacija o 3x3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. Posebna je zanimljivost bila revijalna utakmica u kojoj su veterani Umaga, u čijem je sastavu bio i 71-godišnji Karlo Harazim, najstariji igrač koji je ikada nastupio na PRO 3x3 Touru, pobijedili momčad organizatora turnira.


„Treba svakako istaknuti velik interes djece za 3x3 košarkom, novim, atraktivnim i dinamičnim olimpijskim sportom. Čitavu subotu vrebali su priliku da uđu na teren i šutiraju na koš, a od 17 do 19 sati su je i obilno iskoristili. Uz brojne nagradne igre za djecu i gledatelje zabave nije nedostajalo, a ispunjene tribine i gledalište oko terena pokazuju da je 3x3 sve prepoznatljiviji i privlačniji velikom broju ljudi. Natjecateljski dio oduševio je kvalitetnom košarkom od prve utakmice pa sve do finala. Zahvaljujem domaćinima iz Umaga na ponovno sjajnom gostoprimstvu“, naglasio je Tomislav Prpić.


Četvrta postaja PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel ponovno se nalazi u Istri, a idući turnir bit će organiziran u petak i subotu, 7. i 8. lipnja 2024., na neuobičajenoj i jedinstvenoj lokaciji – novom odmorištu Rebri na Istarskom ipsilonu. Navedena je lokacija bila iznenađenje ovogodišnjeg PRO 3x3 Toura, a turnir će biti organiziran u partnerstvu s tvrtkom Bina-Istra. Inače, ovogodišnji PRO 3x3 Tour će se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održati na ukupno 10 atraktivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske.


Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljaju bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku. PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3x3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska)!


PRO 3x3 Tour organizira Udruga PRO 3x3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija, Enlio, Tahograf i Antao 2002. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori turnira u Umagu su Grad Umag i Turistička zajednica grada Umaga. Lokalni medijski partner je Radio Eurostar Umag.


Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Umagu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ i na društvenim mrežama Toura te na stranicama Turističke zajednice grada Umaga https://coloursofistria.com/partneri.Tekst i fotografije: Organizatori PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel   

expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji