Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Gradsko vijeće Grada Umaga: Nastavak 14. sjednice omogućio daljnji razvoj i važnu novost za mlade obitelji
Gradsko vijeće
28.11.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Gradsko vijeće Grada Umaga: Nastavak 14. sjednice omogućio daljnji razvoj i važnu novost za mlade obitelji
Gradsko vijeće
28.11.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U Umagu se danas, 28. studenog 2023. godine, nastavila 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga. Nakon što je 22. studenog predstavljen Proračun za 2024. godinu, predloženog iznosa od 46.915.000,00 eura, od kojih je gotovo 13 milijuna eura rezervirano za proračunske korisnike, vijećnicima je dana mogućnost da do 1. prosinca predlože amandmane na isti.


Drugi dio 14. sjednice donio je niz vrlo važnih odluka, a koje će se direktno odraziti na razvoj grada i dobrobit svih građana, a posebice mladih umaških obitelji. 


Usvajanjem 9. po redu točke Dnevnog reda, omogućen je budući razvoj našeg komunalnog poduzeća Komunela d.o.o.. Točnije, kupnjom skladišta, uredskog prostora i pripadajućeg zemljišta, Grad Umag će Komuneli d.o.o. omogućiti kompletno preseljenje na novu lokaciju. Ujedno, preseljenjem Komunele d.o.o. s dosadašnje lokacije, omogućit će se nastavak izgradnje umaškog Obrazovnog kampusa u Komuneli, a koji će ubrzo postati centar obrazovanja za sve umaške generacije.


Na samom kraju, s veseljem objavljujemo kako je usvajanjem 13. točke dnevnog reda, Umag ponovno postao perjanica po pitanju obrazovanja i predškolskog odgoja u državi.


S obzirom na činjenicu da su ustanove predškolskog odgoja mjesta gdje se provode programi ranog i predškolskog odgoja, uvjeti za otvaranje novih obrazovnih skupina kao i metodika rada definirani su određenim zakonskim i podzakonskim aktima. U skladu s time, pedagoška godina započinje 1. rujna. Stoga, uvjet za upis u predškolske ustanove Grada Umaga je da dijete koje se upisuje u vrtić, s 31. kolovoza tekuće godine navršava godinu dana starosti. Na žalost, problem imaju roditelji djece rođene nakon 31. 8. iz razloga što je u trenutku kada ta djeca navrše godinu dana pedagoška godina već započela, a roditelji se moraju vratiti na posao. Usvajanjem Odluke o potpori roditeljima, Grad Umag će mjesečnim iznosom od 200,00 eura roditeljima financijski pomoći u pokrivanju troškova čuvanja djece od strane trećih osoba, a do stjecanja uvjeta za upis u vrtić.

Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji