Icon home
Novosti
Odabrana novost
Jedini u Istri: Grad Umag osigurao 700 tisuća kuna za projekt rekonstrukcije sportskog igrališta pri OŠ Marije i Line
Sport
12.10.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Jedini u Istri: Grad Umag osigurao 700 tisuća kuna za projekt rekonstrukcije sportskog igrališta pri OŠ Marije i Line
Sport
12.10.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Umag, grad sporta i djece, kreće s realizacijom još jednog projekta kojim će se dodatno podići kvaliteta života naših sugrađana. Građani grada Umaga će ubrzo dobiti potpuno novo polivalentno sportsko igralište, a koje će se savršeno stopiti uz novi izgled same školske zgrade Osnovne škole Marije i Line u čijoj se neposrednoj blizini i nalazi. Procijenjena vrijednost investicije je 5,5 milijuna kuna. Grad Umag ulaže veći dio iznosa, no kao jedini grad u Istarskoj županiji uspio je osigurati čak 700.000,00 kuna prijavom na natječaj Ministarstva turizma i sporta namijenjen upravo potporama za izgradnju sportskih građevina. Valja napomenuti kako je navedeni iznos ujedno i najviši osigurani iznos od strane Ministarstva dodijeljen nekom projektu u RH u okviru predmetnog natječaja. Potpisivanjem Ugovora o sufinanciranju s Ministarstvom dana 12. listopada 2020. u Zagrebu, službeno je i pokrenut proces realizacije ovog hvalevrijednog projekta.


Polivalentno sportsko igralište će sadržavati dva košarkaška, jedno rukometno i jedno polivalentno igralište dimenzija za mali nogomet, vježbališta na otvorenom, jamu i zaletište za skok u dalj, prostor za stolni tenis, igralište za odbojku i igru graničara te novu atletsku stazu.


Temelj projekta umaškog Studija MAU je, uz stvaranje preduvjeta za profesionalno i rekreativno bavljenje sportom, ujedno i generiranje pulsirajućeg javnog prostora i revitalizacija šireg centra grada. Prema izjavi projektanta, Nenada Marića, s jasnim ciljem ukidanja vizualnih i prostornih barijera prema samom kontekstu te otvaranja igrališta gradu i građanima, kod kreiranja projekta novog igrališta posebna se pažnja posvetila standardima, metodama i principima projektiranja najsuvremenijih sportskih igrališta. Polaganjem kružnih elemenata na postojeću morfologiju nasipa, povezuju se sva tri elementa s kontekstom. Igralište će na taj način postati generatorom urbanog razvoja grada te mjestom druženja i okupljanja građana, sportaša i djece.


Izgradnjom igrališta, čije je okončanje planirano za travanj 2021. godine, bit će ostvaren još jedan od strateških projekata društvenog karaktera Grada Umaga.


„Realizacijom ovog projekta isprepliću se dva područja našega grada na kojima Umag prednjači u odnosu na većinu jedinica lokalne samouprave Lijepe naše, a riječ je o obrazovanju i sportu. Novim polivalentnim igralištem projekti „Umag-grad djece“ i „Umag-grad sporta“ dobivaju novu, bolju i suvremeniju dimenziju zahvaljujući kojoj Umag nastavlja rasti na ljestvici gradova s visokom kvalitetom života svake jedinke u zajednici“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.  

expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji