Icon home
Novosti
Odabrana novost
Korona kriza: Grad Umag nastavlja s mjerama pomoći svojim zakupcima
Gospodarstvo
02.10.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Korona kriza: Grad Umag nastavlja s mjerama pomoći svojim zakupcima
Gospodarstvo
02.10.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U smjeru kontinuiranog pružanja podrške poduzetnicima na području našega grada, a uslijed krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, Grad Umag je 30. rujna 2020. godine donio značajnu mjeru pomoći ne bi li umaški zakupci poslovnih prostora što lakše prebrodili ovu ekonomsku krizu rezultiranu smanjenjem potrošnje i padom obujma poslovanja. Naime, za razdoblje od 1. listopada pa do 31. prosinca 2020. godine ugovorena će se mjesečna zakupnina svim zakupcima umanjiti za 30%, koji je i najviši mogući udio za kojeg Gradonačelnik samostalno može donijeti odluku, a čime će se direktno nastojati pomoći istima da zadrže radna mjesta te opstanu na tržištu u ovim teškim vremenima.


Podsjetimo kako je Grad Umag, u nizu mjera pomoći, najmoprimcima već umanjio zakupnine u ožujku za 50%, u travnju za 100% te u svibnju za 50%. Osim navedenog, svi zakupci javnih površina za obavljanje ugostiteljskih i trgovačkih djelatnosti na području grada Umaga su tijekom 2020 g. oslobođeni plaćanja zakupa za razdoblje od 10 mjeseci i 15 dana. Dakle, ove im je godine zakup naplaćen za svega 45 dana rada, i to tijekom ljetnih mjeseci. Grad Umag je time dao dodatni doprinos u njihovoj borbi za opstankom na tržištu.


Od samog početka korona krize, Grad Umag donosi niz mjera u smjeru zadržavanja što više razine kvalitete života zajednice tijekom ovog teškog perioda pandemije. Tako je Grad Umag odobrio odgodu plaćanja izdanih računa za komunalnu naknadu, obročno plaćanje temeljem izdanih Rješenja za komunalni doprinos, oslobođenje plaćanja na temelju izdanih Rješenja za porez na korištenje javnih površina u cijelosti, oslobođenje plaćanja poreza na potrošnju, odgodu plaćanja izdanih računa za naknadu za uređenje voda, odgodu izdavanja Rješenja i naplate za spomeničku rentu, kao i odgodu plaćanja i umanjenje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru. Ujedno, Grad Umag je nabavio respirator i bio bag za umašku ispostavu Zavoda za hitnu medicinu, printao na 3D printerima vizire za umaške liječnike, donirao po dvije višekratne maske svakom osnovnoškolcu viših razreda te je provodio i niz drugih oblika pomoći, ne bi li naša zajednica što lakše prebrodila ovaj za sve težak period.


#ostanimoodgovorniexpand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji