Icon home
Novosti
Odabrana novost
Kroz projekt „Istarska mreža znanja“ otvaraju se klubovi podrške u zapošljavanju
Gospodarstvo
01.02.2019.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Kroz projekt „Istarska mreža znanja“ otvaraju se klubovi podrške u zapošljavanju
Gospodarstvo
01.02.2019.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U Pučkom otvorenom učilištu „Ante Babić“ Umag je danas, 1. veljače 2019. godine, predstavljen projekt „Istarska mreža znanja“ u sklopu kojeg je najavljeno otvaranje Klubova podrške za zapošljavanje u tri istarska grada: Labinu, Puli i Umagu.

Aktivnosti projekta (Klub i obrazovni programi) namijenjeni su NEZAPOSLENIM osobama u dobi do 29 godina, ženama (svih dobi) i osobama s invaliditetom.

Projekt su predstavile Tatjana Vujić,v.d. ravnateljica POU Umag, Lana Načinović, voditeljica Klubova za zapošljavanje i Maja Milevoj, ravnateljica Diopter - otvorenog učilišta iz Pule.

Prvu aktivnost projekta „Rini.me“ predstavila je Lana Načinović, voditeljica Klubova za zapošljavanje Instituta za istraživanje tržišta rada koja je najavila otvorenje Kluba u Umagu koji kreće 05. veljače 2019. Cilj kluba je raditi na osnaživanju, informiranju i savjetovanju sudionika za planiranje osobnog puta aktivnog nastupa na tržištu rada. Klub se odvija kroz niz grupnih i individualnih susreta, u opuštenoj i radnoj atmosferi, maksimalno se prilagođavajući interesima i potrebama polaznika. Naglasila je kako je obaveza svakog pojedinca ulaganje u vlastitu zapošljivost i to je ono čemu klub teži.

Sve aktivnosti su besplatne za korisnike te imaju i mogućnost besplatnog sudjelovanja u programima obrazovanja odraslih predviđenih u sklopu projekta, kao što su: monter optičkih tehnologija, talijanski jezik i marketing društvenih mreža.


Maja Milevoj, ravnateljica Diopter-otvorenog učilišta istaknula je kako je suradnja među učilištima bitna zbog podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja i pozicioniranja učilišta kao aktivnog sudionika na tržištu rada. Projekt povezuje našu želju da nam polaznici uz znanje koje dobivaju u obrazovnim programima, dobiju i podršku kako se najbolje prezentirati na tržištu rada.

V.d. ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag, Tatjana Vujić izrazila je zadovoljstvo nastavkom suradnje istarskih učilišta na novom EU projektu „Istarska mreža znanja“ te je pozvala nezaposlene na sudjelovanje u predstojećim aktivnostima. Istaknula je kako Učilište Umag ima iskustva u „spajanju“ poslovnog i obrazovnog sektora. Na nedavno održanom Tjednu cjeloživotnog učenja imali smo prilike čuti o potrebama tržišta rada te se upoznati na koji način Učilište svojim obrazovnim programima može uspješno odgovoriti tim potrebama.

Rini.me - Klub podrške pri zapošljavanju, dio je ovog „lanca“ i jedan je od veoma efikasnih načina koji će zasigurno doprinijeti većoj konkurentnosti nezaposlenih osoba na tržištu rada.


Svi zainteresirani mogu se javiti u Učilište Umag na tel. 741 116; ili 098/276-179 ili na e – mail: lana.nacinovic@irtr.hr

Sve informacije kao i on line prijavnica, dostupne su na www.uciliste-umag.hr, te na FB stranici Učilišta Umag.

O projektu:

Naziv projekta: „Istarska mreža znanja“

Nositelj: Diopter - otvoreno učilište

Partneri: Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, Pučko otvoreno učilište Labin, Ekonomska škola Pula, udruga ZUM i Institut za razvoj tržišta rada.

Projekt se financira u sklopu Poziva: „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“,

Vrijednost projekta je 994.350,36 HRK te je u 100% iznosu financira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Trajanje: Projekt je započeo 14. svibnja 2018. te traje 20 mjeseci.

Cilj projekta je unapređenje lokalnog tržišta rada i razvoj zapošljivosti 42 korisnika projekta kroz unaprjeđenje suvremenih modela podrške u obliku Klubova za zapošljavanje i inovativnih obrazovnih programa u skladu s mjerama Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije (SRLJP IŽ).

Za dodatne informacije molimo da nas kontaktirate na:

E – mail: imz.euprojekt@gmail.com

Telefon: 052/501-500 ili 098/276-179     

expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji