Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Naselje Juricani dobilo kanalizaciju i sustav odvodnje
Projekti
06.03.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Naselje Juricani dobilo kanalizaciju i sustav odvodnje
Projekti
06.03.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U umaškom naselju Juricani proteklih je mjeseci kroz radove u okviru EU projekta „Poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Umag-Savudrija-Novigrad“ provodila se strateški važna investicija, obzirom da je ovo naselje prvi put u povijesti dobilo sustav kanalizacije i odvodnje. Uzimajući u obzir krajnji cilj zaštite okoliša, kao i zdravlja građana, navedena investicija predstavlja iznimno veliku važnost za mještane ovog dijela Umaga.


U Juricanima su realizirani radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava, u okviru kojih su izvedeni gravitacijski kolektori u duljini 1,7 km, čime je, uz Juricane, završena cjelina izgradnje sustava odvodnje u naseljima Vilanija, Citovija i Sošići s pripadajućim glavnim kolektorima, koja prije provedbe projekta nisu imali izgrađen sustav odvodnje. U okviru ovog ulaganja, uređene su i prometnice čime se podigla razina sigurnosti prometovanja u ovom dijelu grada, a isti će se cilj ostvariti predstojećom rekonstrukcijom prometnice prema naselju Kranceti.


Izgradnjom nove kanalizacije i novih uređaja sve se fekalije transportiraju u Umag u centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda na daljnju obradu. Time je osigurano funkcioniranje novog centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji je također u finalnoj fazi izgradnje te uskoro ulazi u fazu probnog rada.


Niz radova koji se odvijaju tijekom ovog najvećeg EU projekta na području Umaga, a koji se događa jednom u povijesti nekog grada, dio su „zelene politike“ grada Umaga koji neposredno utječu na zaštitu okoliša, kao i na zdravlje cijele zajednice.


Grad Umag već petnaest godina kontinuirano ulaže u izgradnju nove infrastrukture, kao i rekonstrukciju i zamjenu postojeće, koja je potrebna i iznimno važna za budući razvoj. Ujedno, podizanjem kvalitete opskrbe vodom, kanalizacije i oborinske odvodnje, izravno se utječe na bolji standard života za naše građane.

expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji