Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Nastavak primarne obrade rajčica Podravke d.d. u Umagu
Projekti
27.06.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Nastavak primarne obrade rajčica Podravke d.d. u Umagu
Projekti
27.06.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U smjeru zadržavanja tradicije uzgoja i obrade rajčica na području Istre, odnosno Umaga, danas je, 27. lipnja 2023. godine, predsjednica Uprave Podravke d.d. Martina Dalić posjetila Umag i gradonačelnika Vilija Bassanesea. Tijekom radnog sastanka glavna je tema bila upravo nastavak primarne obrade istarskih rajčica u našem gradu.


Podravka d.d. je, nakon kupnje parcele u gospodarskoj zoni Ungarija, pokrenula realizaciju njihovog dugoročnog plana, izgradnje otkupne stanice kao primarne obrade u procesu proizvodnje rajčica. Cilj je dakle, da se primarni otkup i obrada istarskih rajčica u lancu proizvodnje nastavi u Umagu na novoj lokaciji, u Ungariji.


Nastavkom ovog dijela proizvodnog procesa stvaraju se uvjeti za poticanje istarskih proizvođača rajčica, odnosno za zadržavanje visoke razine percepcije brenda istarske rajčice koja je prepoznata kao jedna od najboljih. Obzirom na stoljetnu tradiciju obrade rajčica u Umagu, podrška Grada Umaga Podravci u očuvanju ove tradicije potvrđuje društvenu odgovornost prema lokalnim poljoprivrednicima. Podravka je nastavkom otkupa i primarne obrade istarskih rajčica omogućila širenje prostora za unapređenjem same proizvodnje te nastavkom ove tradicije u Umagu, odnosno u cijeloj Istri.


Plan realizacije izgradnje nove otkupne stanice u Ungariji je 2024. godina, kad se očekuje i znatni porast otkupa rajčica istarskih proizvođača, a ista će tako ostati najrašireniji poljoprivredni proizvod s ujednačenim i osiguranim otkupom u Istri.


Gradonačelnik Bassanese izrazio je veliko zadovoljstvo donesenom odlukom Podravke d.d., dok je predsjednica Uprave Martina Dalić zahvalila gradonačelniku na dugogodišnjem trudu i ustrajnosti u realizaciji projekta. Ovim projektom gospođa Dalić i gradonačelnik Bassanese dijele zadovoljstvo sa svim istarskim proizvođačima rajčica, obzirom im je omogućen siguran rast i otkup proizvodnje.

expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji