Icon home
Novosti
Odabrana novost
Novi vrtić u Murinama: radovi u punom jeku
Obrazovanje
28.09.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Novi vrtić u Murinama: radovi u punom jeku
Obrazovanje
28.09.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Nakon što je u svibnju ove godine službeno započela izgradnja još jedne predškolske ustanove na području našega grada, posjetili smo gradilište vrtića u Murinama zahvaljujući kojem, uskoro, za još jednu stepenicu podižemo ljestvicu kvalitete uvjeta obrazovanja u našoj zajednici.


Investicija Grada Umaga vrijedna je 10-tak milijuna kuna, a potpisan je ugovor o sufinanciranju s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s procijenjenim iznosom potpore od 5,6 milijuna kuna. Grad Umag je na vrijeme osigurao  sredstava za gradnju novog vrtića u Murinama jer se u ovim kriznim i neizvjesnim trenucima, zbog ograničenih financija, u protivnom zasigurno ne bi upustio u takav projekt. Nastavak je to velikog niza ulaganja u odgoj i obrazovanje, niza investicija izgradnje potpuno novih ili cjelovite rekonstrukcije objekata 8 škola i 9 vrtića na području Umaga.


Objekt Područnog dječjeg vrtića Murine gradi se na čestici površine 5.173 m2. Zgrada površine 750 m2, na dvije etaže, imat će optimalni kapacitet smještaja 83 djeteta. Na svakoj etaži je predviđen smještaj za po dvije vrtićke skupine. U prizemlju građevine predviđeni su sljedeći prateći sadržaji: dva sanitarna čvora za djecu, prostorija za odgajateljice, dvije tehničke sobe, spremište, kuhinja s teretnim dizalom te garderoba i sanitarije za zaposlene. Na katu je, uz prostor za dvije vrtićke skupine, predviđena i prostorija za odgajateljice, dva sanitarna čvora za djecu, sanitarije i garderoba za zaposlene te spremište s dizalom. U okviru objekta bit će uređeno i pet parkirnih mjesta te dvorište s vanjskim igralištem i popratnim sadržajem za igru i zabavu vrtićke djece.


A, kako radovi odlično napreduju, Murine će za odgojno-obrazovnu godinu 2021./22. imati prvi put novi suvremeni vrtić te uživati u svim prednostima visokih predškolskih umaških standarada.


Po okončanju izgradnje vrtića u Murinama, preostaje još samo izgradnja sasvim novih područnih škola u Murinama i Kmetima, kao i izgradnja još jednog novog centralnog vrtića u Moeli, te srednje škole Umag, a što ćemo svakako realizirati u projektu „Umag 2020.-2030.“.

expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji