Icon home
Novosti
Odabrana novost
Plava Laguna Croatia Open Umag nagrađen priznanjem Zlatna koza - Capra d'oro
Sport
18.12.2019.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Plava Laguna Croatia Open Umag nagrađen priznanjem Zlatna koza - Capra d'oro
Sport
18.12.2019.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Eventu Plava Laguna Croatia Openu Umag je jučer, 17. prosinca 2019. godine, dodijeljeno priznanje Zlatna koza – Capra d'oro, godišnja nagrada Turističke zajednice Istarske županije u kategoriji Eventi, kao najuspješnijem sportskom eventu. Riječ je o nagradama koje se dodjeljuju pojedincu ili skupini za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre, posebno na području unapređenja proizvoda i području turističke promocije za aktivnosti, proizvode i projekte s područja Istarske županije.

imageLoader

„ATP Croatia Open događaj je kojim su Hrvatska, Istra i Umag postali prepoznatljivi u svijetu. Snažan je to brend koji simbolizira upravo vrijednosti koje promiče Turistička zajednica Istarske županije, a to su lifestyle, dinamičnost, inovativnost, gastronomija i kvaliteta. Ova nagrada je više nego zaslužena, jer opstati u svim okolnostima te zadržati takvu razinu organizacije trideset godina zaredom ne može svatko, stoga iskrene čestitke svima koji su doprinijeli tome“, izjavio je prilikom dodjele nagrade Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

Priznanje je u ime Plava Laguna Croatia Opena Umag preuzela Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora Plava Laguna Croatia Opena Umag, uz Vilija Bassanesea, gradonačelnika Grada Umaga i Milovana Popovića, direktora Turističke zajednice Grada Umaga.

imageLoader

„Iznimna nam je čast što nam je dodijeljeno ovo priznanje. ATP Umag od samih početaka doprinosi razvoju hrvatskog tenisa i promociji hrvatskog turizma, te je u 30 godina potvrdio čvrstu poziciju promotora sporta, ali i Umaga, Istre i Hrvatske. S 10 dana teniskog, glazbenog i gourmet programa, umaški ATP je uspješna turistička priča koja se putem TV prijenosa mečeva prati u 100 zemalja u svijetu“, izjavila je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora Plava Laguna Croatia Open Umag.

Plava Laguna Croatia Open Umag stekao je titulu najvažnijeg internacionalnog događaja u Hrvatskoj, koji uvelike oplemenjuje turističku ponudu Umaga, Istre, ali i Hrvatske. Već 30 godina pretvara Umag u centar vrhunskog tenisa, sijanih egzibicija, odlične zabave te iznimne gourmet ponude, a posjetiteljima pruža nezaboravno iskustvo i doživljaje za pamćenje. Kontinuirano ulaganje u kvalitetu i raznovrsnost programa rezultira privlačenjem sve većeg broja gostiju iz cijelog svijeta, ali i sve većeg broja svjetskih i domaćih medija.

„Plava Laguna Croatia Open Umag turnir je koji predstavlja jednu od umaških ikona, promovirajući kvalitetan sport, vrhunsku zabavu i svijetu prepoznatljivu gourmet ponudu – „sastojci“ koji definiraju upravo naš prekrasan Umag. Ova je godina iznimno važna za Umag. Grad koji je lani zasluženo proglašen Europskim gradom sporta, ove je godine i ponosan domaćin 30. izdanja ovog renomiranog teniskog spektakla. Iznimna mi je čast, kao gradonačelniku Umaga, što već 30 godina ATP Croatia Open svijetom promovira naš grad i domovinu kao turističku i sportsku destinaciju, a ova hvalevrijedna nagrada, Zlatna koza, koja nam je danas uručena, dokaz je da smo na pravom putu na kojem ćemo ustrajati te svake godine biti bolji i bolji“, rekao je Vili Bassanese, gradonačelnik Grada Umaga, dok je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Grada Umaga, ovom prilikom dodao: Umaški ATP turnir već 30 godina dovodi vrhunske svjetske tenisače u Umag koji svojim dolaskom doprinose promociji destinacije u cijelom svijetu pa ih stoga možemo smatrati našim ambasadorima. Osim toga, za vrijeme turnira više od deset dana u Umagu se nalazi gotovo 500 novinara iz Hrvatske, regije i svijeta koji svakodnevno prenose vijesti iz Umaga. Neosporno je dakle, da je utjecaj našeg turnira rangirao Umag, a time i Istru, u posljednjih 30 godina kao prepoznatljivu destinaciju idealnu za sport, odmor i zabavu.


Izvor: Agencija 404

Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji