Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Područni vrtić Murine: u Umagu svečano otvoren osmi vrtić u nizu
Obrazovanje
01.09.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Područni vrtić Murine: u Umagu svečano otvoren osmi vrtić u nizu
Obrazovanje
01.09.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U srijedu 1. rujna 2021. godine, službeno je otvoren još jedan u nizu vrtića na području našega grada, točnije Područni vrtić u Murinama.


Investicija izgradnje novog vrtića u Murinama nešto je veća od 10-tak milijuna kuna, uz potporu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, iznosom sufinanciranja od 5,6 milijuna kuna.


Objekt Područnog dječjeg vrtića Murine izgrađen je na čestici površine 5.173 m2. Zgrada površine 750 m2, na dvije etaže, ima kapacitet smještaja 83 djeteta. Na svakoj etaži je smještaj za po dvije vrtićke skupine. U prizemlju građevine nalaze se sljedeći prateći sadržaji: dva sanitarna čvora za djecu, prostorija za odgajateljice, dvije tehničke sobe, spremište, kuhinja s teretnim dizalom te garderoba i sanitarije za zaposlene. Na katu se, uz prostor za dvije vrtićke skupine, nalazi i prostorija za odgajateljice, dva sanitarna čvora za djecu, sanitarije i garderoba za zaposlene te spremište s dizalom. U okviru objekta uređeno je i dvorište s vanjskim igralištem i popratnim sadržajem za igru i zabavu djece, a koje će biti dostupno svima.


„Današnji će dan ljudima podariti osmijeh i ostati zabilježen kao još jedan dan u kojem grad Umag skrbno i trajno brine o svojoj djeci, podiže kvalitetu života i boravka u vrtićima, pruža siguran i kvalitetan odgoj djeci, a roditeljima povjerenje u sustav koji osigurava bezbrižnu i sretnu budućnost najmlađih“ izjavio je Bassanese te dodao kako je tradicija svakog naselja povijesno bogatstvo koje treba očuvati.


„Danas svečano otvaramo novi vrtić u Murinama. Trenuci su to u kojima su riječi nedovoljne da bi izrazile naše emocije, osjećaje ponosa, zadovoljstva i sreće, zbog svega što svaki novi vrtić znači i donosi. Istovremeno, mi koji smo bili dio projekta od samih početaka opravdano imamo i osjećaj onog posebnog zadovoljstva jer smo napokon dočekali današnji dan, koji odiše pobjedom upornosti i vjere u projekt umaških vrtića“ naglasio je gradonačelnik.

Kroz projekt „Umag grad djece 2010.-2020.“, u posljednjih 10 godina Grad Umag je izgradio ili rekonstruirao 8 vrtića, a vrtić u Murinama izgrađen je u naselju gdje prije vrtić nije postajao, što nas posebno veseli. Sva djeca, njih 630 koja ispunjavaju uvjete, imaju svoje osigurano mjesto u jednom od 8 gradskih vrtića, a standardi su uvjerljivo iznad hrvatskog pedagoškog standarda.


„Do navedenih smo rezultata došli kroz dugogodišnji rad, kojem je prethodila vizija i odgovorno promišljanje. Grad bez djece je grad bez budućnosti, stoga ponosno i čvrsto vjerujem da je obrazovanje jedini temelj za održivu i sigurnu budućnost te pokretačka snaga razvoja svakog grada, kraja ili države. Izgradnjom i ovog vrtića djelima pokazujemo što nam je prioritet, ističemo svoju društvenu odgovornost i osiguravamo kvalitetu života, boravka i obrazovanja naše djece, na što smo izuzetno ponosni“ zaključio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese prilikom svečanog otvaranja novog vrtića u Murinama.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji