Icon home
Novosti
Odabrana novost
Polaganjem kamena temeljca svečano započela izgradnja 84 stana za mlade umaške obitelji
Projekti
01.06.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Polaganjem kamena temeljca svečano započela izgradnja 84 stana za mlade umaške obitelji
Projekti
01.06.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Svečanim činom potpisivanja povelje i polaganja kamena temeljca u Umagu danas, 1. lipnja 2021. godine, pokrenuta je izgradnja četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje. Izgradnja će trajati 540 dana te se krajem 2022. godine očekuje useljenje. Za godinu i pol dana 250 će građana Umaga „zakoračiti“ u novo poglavlje svojeg života i riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja.


Na mjestu izgradnje buduće POS zgrade u Umagu, u Ulici poduzetnika, tako su gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir, u prisustvu predstavnika Grada Umaga, Ministarstva, APN-a, predstavnika izvođača radova i nadzora te građana Umaga, potpisali povelju za nastavak realizacije Programa društveno poticane stanogradnje Vlade Republike Hrvatske na području Umaga. Simbolično je povelja položena u zemlju, čime je i službeno započeta izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu.


Nova POS zgrada sadržavat će 84 stana, biti će izgrađena na čestici površine 6.601,00 m2, sadržavat će 6 nadzemnih etaža (prizemlje + 5 katova), dva zasebna ulaza, 2 stubišta i 2 lifta.


Struktura 84 nova stana bit će sljedeća:

• 18 1,5-sobnih stanova

• 13 2-sobnih stanova

• 31 2,5-sobni stan

• 20 3-sobnih stanova

• 2 3,5-sobna stana


„Grad Umag posebnu pažnju pridaje upravo svojim mladim sugrađanima i njihovim obiteljima. Pokretanjem četvrte po redu zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, na najbolji način potičemo razvoj demografije u našem gradu te podižemo kvalitetu života svoje zajednice. Projekt stanova za mlade obitelji je prije svega razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost i daje perspektivu.

U gradu Umagu je do sada u programu POS-a izgrađeno 122 stana u tri zgrade te danas započinje izgradnja nove zgrade s 84 stana, što će rezultirati s ukupno 206 stanova, usporedbe radi, kao ostatak Istre zajedno. Na osnovi uspješne sinergije države i grada na najvećem su dobitku sugrađani, koji time rješavaju svoje najvažnije životno pitanje. Stanovi za mlade su jedan od temelja demografske politike grada Umaga“ naglasio je u svojem obraćanju gradonačelnik Vili Bassanese.


„Umag je grad primjer i lider u Istarskoj županiji. Grad Umag prednjači u realizaciji Programa POS-a i zasigurno može biti mnogim JLS-ovima smjernica i pokazatelj kako omogućiti svojim stanovnicima ostvarenje kupnje stana po znatno povoljnijim uvjetima od tržišnih. APN i Grad Umag imaju dugogodišnju i uspješnu suradnju. Veselimo se današnjem činu polaganja kamena temeljca za poticanu stanogradnju koja se kontinuirano provodi, na zadovoljstvo brojnih zainteresiranih građana Umaga. Očekujemo da ova, četvrta po redu zgrada s 84 stana, bude poticaj Gradu za daljnju realizaciju poticane stanogradnje na svome području„ izjavio je direktor APN-a Dragan Hristov.


Program poticane stanogradnje jedan je od najuspješnijih projekata u kojem do izražaja dolazi suradnja Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, APN-a te jedinica lokalne uprave, a u ovom slučaju Grada Umaga. Radi se o jednom od najboljih projekata javno-javnog partnerstva u državi.


„Obzirom na činjenicu kako je stambeno pitanje jedno od najvažnijih životnih problema, a u smjeru pomoći prije svega mladima, zamišljen je sustav POS-a koji i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost. U RH je do sada izgrađeno 8.350 stanova u 257 objekta u 80 jedinica lokalne samouprave. Ukupna investicijska vrijednost za 8.350 stanova iznosi 4.3 mlrd kuna, a za što je RH putem poticajnih sredstava uložila 1.1 mlrd kuna“ izjavio je državni tajnik Željko Uhlir.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji