Icon home
Novosti
Odabrana novost
POS stanovi Umag: Predstavnici APN-a u radnom posjetu Umagu
Projekti
25.02.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
POS stanovi Umag: Predstavnici APN-a u radnom posjetu Umagu
Projekti
25.02.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U tijeku izgradnje četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Umagu, u koju će već početkom naredne godine oko 250 sugrađana useliti u svoje nove domove, u posjet su 24. veljače 2022. godine pristigli direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov i njegova pomoćnica Josipa Tokić. Ovim povodom su gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, njegovi suradnici te predstavnici APN-a obišli gradilište ove najveće impozantne POS zgrade u Istri.


Radovi na izgradnji četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, za koju je u lipnju 2021. godine svečano položen kamen temeljac, planiraju se odvijati do kraja 2022. godine. Nova POS zgrada sadrži 84 stana, gradi se na čestici površine 6.601,00 m2, a sastoji se od 6 nadzemnih etaža, dva ulaza, 2 stubišta i 2 lifta. Na osnovu zahtjeva i usuglašenih potreba sugrađana gradi se 18 1,5-sobnih stanova, 13 2-sobnih stanova, čak 31 2,5-sobni stan te 20 3-sobnih stanova i 2 3,5-sobna stana.

U periodu od 14. do 18. veljače o.g. odvijao se prvi dio odabira stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje, a do polovice ožujka u planu je okončanje odabira svih stanova. Prodajna cijena stana iznosi 1.300,00 EUR/m2 plativo u kunama po srednjem tečaju HNB.


„U Umagu do sada izgrađeno ukupno 122 stana, što će, s ovih novih 84, rezultirati s ukupno 206 stanova. Usporedbe radi, to je kao svi ostali gradovi u Istri zajedno, na što smo izuzetno ponosni. Ova zgrada je najveći POS projekt u Istarskoj županiji. I tu nećemo stati, već naprotiv, jer po završetku izgradnje ove zgrade započinjemo s aktivnostima na izgradnji iduće, pete po redu. Nećemo stati s projektom poticane stanogradnje sve dok postoje opravdani zahtjevi mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja odabirom poticane stanogradnje“ naglasio je gradonačelnik.


Grad Umag posebnu pažnju pridaje upravo svojim mladim sugrađanima i njihovim obiteljima. Pokretanjem četvrte, a ubrzo i pete po redu zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, Grad Umag na najbolji način potiče razvoj demografije te podiže kvalitetu života svoje zajednice. Projekt stanova za mlade obitelji je prije svega razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost i daje perspektivu.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji