Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Rekonstrukcijom Sportske dvorane u Stella Marisu do boljih uvjeta za umaške sportaše
Sport
12.01.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Rekonstrukcijom Sportske dvorane u Stella Marisu do boljih uvjeta za umaške sportaše
Sport
12.01.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Grad Umag, grad sporta i aktivnog druženja, sustavno ulaže u podizanje kvalitete sportske infrastrukture, dajući pritom veću motivaciju i bolje uvjete svojim sportašima i rekreativcima prilikom treniranja i natjecanja. Visoku kvalitetu potvrđuju i brojni sportski klubovi koji svake godine pune sportske terene tijekom zimskih i ljetnih priprema, što Umag podiže visoko na ljestvici jednih od najpoželjnijih sportskih destinacija u Europi.


Tako je Grad Umag prije par mjeseci pokrenuo projekt sanacije i rekonstrukcije Sportske dvorane u Stella Marisu, a čime prostor dobiva potpuno novo ruho. Glavni cilj projekta je poticanje razvoja sportske infrastrukture te zadovoljavanje javnih potreba u sportu na području Umaga. Okoliš sportske dvorane „Stella Maris“ je dovršen te su u završnoj fazi radovi prema prometnici koja će u cijelosti riješiti prometnu komunikaciju i infrastrukturu prema dvorani. U samoj dvorani trenutno su u tijeku radovi na sanaciji unutrašnjosti. Najzahtjevniji radovi se odnose na sanaciju temeljnih podloga te zamjenu poda i sportske drvene podloge čime će se postavljanjem najmodernije sportske podloge osigurati trenutno najkvalitetniji materijal za sportski teren.


Projektom se obnavlja prostor za sportsku rekreaciju, sportsku obuku i prostor za sudjelovanje u sportskim natjecanjima, a sam cilj jest sanacija gotovo 1.200 m2 podne podloge s postavljanjem poda pogodnog za razne sportove, kao i nabava sportske opreme (košarkaške konstrukcije, rukometni golovi, mreže za rukomet, stalci za odbojku, mreža za odbojku, stupovi i mreža za tenis) što će unaprijediti zdravstvenu sigurnost igrača i kvalitetu bavljenja raznim sportovima. Do kraja godine u fazama će se pristupiti i obnovi tribina, a paralelno će se odvijati radovi i na sanaciji unutarnjih pratećih sadržaja kao što su svlačionice i ostali tehnički prostori. Nakon dovršetka navedenih radova nastaviti će se sa sanacijom fasade i krova kako bi se došlo do modernih energetsko učinkovitih rješenja te i na taj način osigurali bolji uvjeti za korištenje dvorane. Svi radovi nakon izmjene sportske podloge će se odvijati na način da se sportska dvorana neće zatvarati kako bi se omogućilo paralelno korištenje dvorane. Na dosadašnje radove sanacije okoliša te dovoda i ugradnje plinskih instalacija utrošeno je cca 100.000, eura, dok je vrijednost trenutnih radova s opremanjem 300.000,00 eura.


Procjenjuje se da će za konačni dovršetak radova rekonstrukcije i sanacije Sportske dvorane Stella Maris, u planu do 2025. godine, biti potrebno osigurati oko 400.000,00 eura. 

expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji