Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Srednja škola Umag: 20 milijuna kuna za nastavak izgradnje
Obrazovanje
18.06.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Srednja škola Umag: 20 milijuna kuna za nastavak izgradnje
Obrazovanje
18.06.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Umag će nakon dugog niza godina konačno izgraditi svoju srednju školu, točnije Obrazovni kampus koji predviđa cjelovit sustav obrazovanja, od jaslica do fakulteta. Za takve strateške projekte, koji se događaju jednom u povijesti jednoga grada, potrebni su vrijeme i novac.


Kako se polako, ali sigurno, prva faza izgradnje bliži kraju, a ukupna investicija Grada Umaga iznosi više od 80 milijuna kuna, na sjednici Gradskog vijeća održanoj dana 2. travnja 2021. godine, izglasana je Odluka o zaduženju koja omogućuje nastavak realizacije jednog od najvažnijih projekata za umašku zajednicu po pitanju obrazovanja.


Tako su danas, 18. lipnja 2021. godine, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i direktor Regionalnog centra Sjeverni Jadran Zagrebačke banke Marko Klausberger službeno potpisali Ugovor o dugoročnom kunskom kreditu u iznosu od 20 milijuna kuna. Valja istaknuti kako je riječ o najpovoljnijem kreditu na tržištu s fiksnom kamatom od 0,6% godišnje. Kredit je sklopljen na razdoblje od 10 godina, točnije do kraja 2031. godine.


„Oduvijek je obrazovanje bilo temelj civilizacijske opstojnosti te pitanje napretka svakog društva. U slučaju Grada Umaga, pitanje je to našega prava, naše održivosti i razvoja grada. Unatoč protivljenju i opstrukciji osnivača, Istarske županije, svih ovih godina, mi smo ipak samostalno krenuli u realizaciju projekta teškog 80 milijuna kuna. Hrabro, svakako, no naša je zadaća sugrađanima pružiti najbolje standarde obrazovanja“ naveo je Bassanese i dodao kako Grad Umag već više od desetljeća veliki naglasak stavlja na demografsku politiku zahvaljujući kojoj se podiže standard života najmlađe populacije, kao i njihovih roditelja.


Direktor Marko Klausberger istaknuo je da je zadovoljan što Zagrebačka banka prati jedan takav jedinstveni projekt izgradnje srednje škole koji, osim obrazovanja, osigurava i sigurniju budućnost zajednice.


„Navedeni će kredit pomoći da uz vrlo nisku i fiksnu kamatu, kao jedini grad u Hrvatskoj, nastavimo graditi dugo očekivanu i željenu srednju školu“ zaključio je Bassanese.

expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji