Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
U Učilištu Umag održana Završna konferencija projekta EDIT
Obrazovanje
25.04.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
U Učilištu Umag održana Završna konferencija projekta EDIT
Obrazovanje
25.04.2023.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U petak, 21. travnja u okviru aktivnosti 17. Tjedna cjeloživotnog učenja u Pučkom otvoreno učilištu „Ante Babić“ Umag održana je Završna konferencija projekta EDIT, sufinanciranog iz programa Erasmus+, KA2- strateška partnerstva za inovacije, u ukupnom iznosu od 122.450,00 EUR. Partneri na projektu bile su ustanove za obrazovanje odraslih: OÜ Innowise (Estonija), Arbeit und Leben DGB/VHS NRW e.V. (Njemačka), CEAD Professor Félix Pérez Parilla (Gran Canaria, Španjolska) i Pučko otvoreno učilište ''Ante Babić'' Umag (Hrvatska). Projekt je trajao tri godine.


U prisustvu dogradonačelnice Floriane Bassanese Radin, pročelnika Upravnog odjela za opću upravu i društvene djelatnosti Slaviše Šmalca, predsjednice Upravnog vijeća Učilišta Eve Vrtovec, predstavnika Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Diopter otvorenog učilišta Pula i mnogobrojnih nastavnika, vanjskih suradnika Učilišta Umag, predstavljeni su intelektualni rezultati projekta EDIT koji će imati značajni učinak na razini Učilišta Umag, ali i na razini Istarske županije i šire.


Nakon uvodnog dijela na kojem je ravnateljica Tatjana Vujić govorila o do sada realiziranim Erasmus + projektima čije su aktivnosti bile usmjerene na razvoj digitalnih kompetencija stručnih djelatnika i vanjskih suradnika – nastavnika u obrazovanju odraslih, kao i na uvođenje inovativnih metoda poučavanja, sudionike završne konferencije pozdravila je predstavnica nositeljice projekta Sigrid Aruväli iz obrazovne ustanove Innowise (Tallinn, Estonija).


Andragoška voditeljica Antonela Frank Medica prezentirala je tijek projekta EDIT, kurikulum za instrukcijske dizajnere u obrazovanju odraslih i realizaciju specifičnih ciljeva, koji su postignuti kroz edukaciju trenera za Instrukcijskog dizajnera u obrazovanju odraslih. Kroz projekt EDIT zvanje trenera/mentora stekla su po dva zaposlenika iz svake partnerske zemlje, nakon čega su svoja novostečena znanja prenijeli nastavnicima u svojim sredinama. U Učilištu Umag ovu edukaciju završilo je 10 nastavnika/vanjskih suradnika POU Umag, te kolegice iz POU Poreč i Diopter otvorenog učilišta Pula, čime su stekli kompetencije za instrukcijske dizajnere u obrazovanju odraslih. Uz riječi zahvale trenerima/mentorima Eriki Blašković i Daliboru Pašiću, sudionicima ove edukacije na Završnoj konferenciji svečano su uručeni Certifikati. Provedenim aktivnostima, prije svega izradom novog kurikuluma, edukacijom nastavnika, izradom priručnika i web stranice projekta EDIT, otvoren je put razvoja instrukcijskog dizajna u obrazovanju odraslih, koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete izvođenja nastave na daljinu, kao i zadovoljstvu polaznika svih ustanova za obrazovanje odraslih koje su na bilo koji način sudjelovale u projektu EDIT.


Kontakt i više informacija: Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, tel. 052 741 116, info@uciliste-umag.hr


Više o projektu EDIT 

expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji