Icon home
Novosti
Odabrana novost
U Umagu održano javno predstavljanje najvećeg EU projekta na području Umaga
Projekti
12.10.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
U Umagu održano javno predstavljanje najvećeg EU projekta na području Umaga
Projekti
12.10.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Danas, 12.listopada 2021. godine, u Umagu je održano javno predstavljanje projekta „Poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Umag - Savudrija - Novigrad“ tijekom kojeg su građani upoznati sa svim informacijama i prednostima ovog projekta koji se trenutno provodi na području našeg grada.


Javno predstavljanja realiziran na umaškom Trgu 1. svibnja te je tom prilikom gradonačelnik Umaga Vili Bassanese istaknuo da je riječ o najvećem EU projektu koji se provodi na području grada Umaga, a koji se intenzivno pripremao 7 godina te je ušao u svoju zadnju fazu realizacije. U konačnici će se podignuti razina pročišćavanja otpadnih voda novim uređajem za pročišćavanje otpadnih voda koji je na najvišoj europskoj razini. Gradonačelnik Bassanese izrazio je zadovoljstvo projektom kojim će još 25 naselja dobiti sustav odvodnje. Predstavnik investitora, Krešimir Vedo, predsjednik Uprave 6. MAJ ODVODNJA d.o.o. istaknuo kako je ukupna vrijednost radova na području Umaga oko 200 milijuna kuna te da je 90% projekta financirano iz ostalih izvora (EU, Vlada RH, Hrvatske vode), dok 6. MAJ ODVODNJA financira preostalih 10% iznosa. Projektom će se izgraditi 50 km mreže uz uređaj za pročišćavanje otpadnih voda 3. stupnja pročišćavanja, i to najnovijom tehnologijom pročišćavanja koja u svom procesu koristi čak i biljke. Također, Vedo je naveo da su radovi na mreži već započeli, dok će radovi na pročistaču započeti kroz mjesec dana te je u planu da se tokom predstojeće zime završi 60 – 70 % radova na mreži.

imageLoader

U okviru navedenog EU projekta na području Umaga provode se dva ugovora o radovima: Izgradnja spojnog cjevovoda Savudrija - Umag na Uređaj za pročišćavanje voda "Umag" i ispust uređaja vrijednosti radova 105.350.244,59 kn te ugovor o Novogradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje Savudrija – Umag vrijednosti radova 137.185.567,66 kn. Također, u okviru EU projekta ugovorena je izgradnja novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Umag u vrijednosti od 134.064.918,46 kn bez PDV-a (167.581.148,08 kn s PDV-om).


6. MAJ ODVODNJA d.o.o. provodi EU projekt „Poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Umag - Savudrija - Novigrad“ ukupne vrijednosti 445.355.470,66 kn bez PDV-a, od čega 71% čine bespovratna sredstva Europske unije, a preostalih 29% u jednakim udjelima financiraju Republika Hrvatska, Hrvatske vode i 6. MAJ ODVODNJA d.o.o..

Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji