Icon home
Novosti
Odabrana novost
U Umagu svečano obilježena ceremonija podizanja Plave zastave
Ekologija
07.06.2019.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
U Umagu svečano obilježena ceremonija podizanja Plave zastave
Ekologija
07.06.2019.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Ceremonijom podizanja Plave zastave na plaži hotela Melia Coral for Plava Laguna svečano je obilježen čin podizanja Plavih zastava za ovu godinu u Umagu. Plava zastava, kao međunarodna ekološka nagrada koja se dodjeljuje plažama i marinama, simbol je očuvanog okoliša i pažnje koju čovjek posvećuje prirodi kao i sigurnosti kupanja i boravka na plaži.

imageLoader

Prilikom podizanja Plave zastave predsjednik Uprave Plave Lagune Neven Staver je naglasio: „S posebnim zadovoljstvom želim istaknuti da Umag i ove godine podiže Plave zastave, što je dokaz kvalitetne suradnje javnog i privatnog sektora i predanosti održivom razvoju.“ Posebno je zahvalio predsjedniku udruge Lijepa naša, na njegovoj inicijativi u promicanju svijesti očuvanja turističke i ostale infrastrukture kroz program Plave zastave. „Ponosno mogu istaknuti, da su se svi glavni čimbenici u destinaciji opredijelili da svojom razvojnom i poslovnom politikom stvaraju prepoznatljiv turistički proizvod i novi tržišni identitet. Između ostalog, to znači kvalitativno unaprjeđenje turističkog prostora kojim upravljamo putem implementacije razvojnih mjera, koje će poboljšati prirodne resurse i povećati ekološku vrijednost cjelokupnog područja“, istaknuo je Staver.

imageLoader

U ime Grada ceremoniji je prisustvovala Floriana Bassanese Radin, zamjenica gradonačelnika. „Sjećam se podizanja prve Plave zastave 2001. godine na plaži Laguna u naselju Stella Maris. Ovo priznanje rezultat je dugogodišnjih napora usmjerenih u promicanje kvalitete ne samo boravka gostiju, već i života našeg stanovništva. Plava Laguna ima od Grada Umaga pouzdanog partnera u svim naporima usmjerenih na održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom našeg priobalja.“

Svečanost su uveličali i predstavnici turističkih zajednica Buja, Brtonigle i Umaga, načelnici policijskih postaja Umag i Poreč te zapovjednik JVP Umag i načelnik Lučke uprave Umag, a nastupile su i umaške balerine iz plesnog centra „Carlotta Grisi“.

imageLoader

Plavu zastavu podigli su predsjednik uprave, g. Staver i bračni par Zanella iz Italije, dugogodišnji gosti hotela Melia Coral for Plava Laguna, koji u ovaj hotel dolaze još od 1976. godine.

Plava Laguna u Umagu je podigla čak 7 Plavih zastava (plaža Kanova Camping Parka Umag, plaža Laguna Turističkog Naselja Stella Maris, plaža Katoro Turističkog Naselja Polynesia, plaža hotela Sol Sipar, plaža hotela Sol Umag, plaža hotela Sol Aurora i plaža hotela Melia Coral).

expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji
Copyright Grad Umag 2020. Sva prava pridržana.