Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
„Umag u maju“ vraća se s bogatim kulturno-zabavnim programom za sve ukuse
Manifestacije
25.04.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
„Umag u maju“ vraća se s bogatim kulturno-zabavnim programom za sve ukuse
Manifestacije
25.04.2022.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Manifestacija „Umag u maju“, inspirirana nekadašnjom tradicionalnom „feštom“ koja se odvijala u Umagu te okupljala brojne građane i turiste, nastavlja se uz bogat raznovrsni program. Grad Umag, Ustanova Festum, Turistička zajednica grada Umaga, umaške udruge, nacionalne manjine, Udruženje obrtnika Bujštine te mnogi drugi, potrudili su se i ove godine da mjesec Grada Umaga i njegovog zaštitnika, Svetog Pelegrina, nudi niz događanja za sve ukuse i generacije.


Manifestacija „Umag u maju“ otvara se prvosvibanjskim koncertom Puhačkog orkestra „Naša sloga“ Babići na Trgu 1. svibnja, a već narednog dana nam se u kazališnu dvoranu „Antonio Coslovich“ vraća Marin Ivanović – Stoka sa svojom potresnom poučnom biografskom monodramom „Stara škola kreka“.


Dan Grada Umaga bit će i ove godine u znaku niza evenata. U jutarnjim satima građanima će se na Trgu 1. svibnja predstaviti naše „Zvjezdice 50+“. U popodnevnim satima slijedi tradicionalna Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga tijekom koje će biti uručena povelja za životno djelo, godišnje nagrade i zahvalnice Gradonačelnika. Program će obogatiti naša vrsna istarska kantautorica Elis Lovrić. Nakon svečanosti, sve sugrađane na Trgu 1. svibnja čeka nezaboravna gastro-zabavna manifestacija. S nama će ove godine biti Ante Gelo & band te Alen Đuras i Iva Ajduković, izvođači s HRT-ove A strane, a gošća će večeri biti Elis Lovrić. Ova će ekipa zasigurno oduševiti sve prisutne te se savršeno stopiti s ukusnom gastro ponudom u organizaciji Grada Umaga, a priređenom od strane vrsnih umaških kuhara i slastičara, članova Udruženja obrtnika Bujštine.


Prva svibanjska subota nudit će svim posjetiteljima, kao i svake subote, dinamično zabavno jutro. Kreće se s grupom „The Molly“ na Trgu 1. svibnja, dok se navečer selimo u Kazališnu dvoranu „Antonio Coslovich“ uz manifestaciju „Umago canta“. Već druga subota u svibnju nosi nam na Trg 1. svibnja pravu sportsku poslasticu „Aktivna Hrvatska“, tijekom koje će svi moći vježbati s Asjom Petersen, nakon čega slijedi odmor uz fantastičan koncert grupe „Febra“.


Već naredne subote Trgu 1. svibnja ugošćuje grupu „Acoustic Lounge Trio“, a subote nakon i dječju predstavu „Lilly otkriva Istru“, nakon koje slijedi bogat plesni program naših vrijednih umaških udruga.


I ove godine „Umag u maju“ svake subote priprema akciju „Shopping&Coffee“ koja u brojnim umaškim trgovinama nudi posebne popuste. A, pri svakoj kupnji dobivate i bon kojim možete popiti kavicu u jednom od umaških ugostiteljskih objekata uvrštenih u program. Stoga, ne postoji razlog zašto ne izići i prošetati centrom grada, kupiti ponešto po povoljnijim cijenama, sjesti na neku od terasa na sunce te uživati u besplatnoj kavi.


Tijekom programa „Umag u maju“ neće nedostajati ni izvrsnih izložbi. U MMC galeriji Grada Umaga svoja će umjetnička djela izlagati Danilo Bingham, a nakon njega Mercedes Bratoš, dok će povodom obilježavanja obljetnice SKD „Ajda“ u MMC-u POU Umag biti otvorena izložba „Hommage a Janez Pirnat“, nakon kojeg slijedi slovenska kazališna predstava „Meja sneženja“. U Muzeju grada Umaga narednog dana priređeno je predstavljanje kataloga "Dobra kob! In bocca al lupo!", a povodom zaštitnika Umaga Svetog Pelegrina, u Muzeju nas čeka tradicionalna izložba likovnog natječaja „Stopama Svetog Pelegrina“.


Osim navedenih evenata, bit će tu i tradicionalni Međunarodni pogranični susreti „Forum Tomizza“ koji će obuhvaćati simpozij, nagradni natječaj „Lapis Histriae“, performance Slavice Marin te predstavljanje knjiga. U umašku nam Gradsku knjižnicu stiže i Bruno Šimleša koji će predstaviti svoju knjigu „Kako (p)ostati zdrav“, a ove godine će građani imati priliku prisustvovati i predstavljanju „Rječnika umaškog dijalekta“ u umaškoj Kazališnoj dvorani. U Kazališnoj dvorani priređuje se i završna predstava Plesnog centra „Carlotta Grisi“, kao i klapska večer „Sveti Pelegrin“ uz popularnu klapu „Rišpet“ te klape Lungomare, Ad Libitum i Motovun.


No, ono što cijela Hrvatska, ali i ostale države Europe s nestrpljenjem iščekuju, jest fantastičan Sea Star Festival koji će i ove godine u tri dana okupiti najbolja i najpoznatija imena domaće i svjetske glazbe.


Od 01. svibnja 2022. godine pratite program događanja „Umag u maju“ te uživajte u raznovrsnim manifestacijama za sve ukuse i generacije!

expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji