Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umagično ljeto oduševilo brojnu domaću i stranu publiku
Manifestacije
03.09.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umagično ljeto oduševilo brojnu domaću i stranu publiku
Manifestacije
03.09.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Od 1. srpnja, pa sve do kraja kolovoza, Umažanke i Umažani te brojni gosti našega grada, mogli su uživati u bogatom kulturno-umjetničkom ljetu, i ove godine provedenom u skladu s epidemiološkim propisima i mjerama. Tako su Grad Umag, Ustanova Festum, Turistička zajednica grada Umaga, UPT Trieste i Zajednica Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag priredili program za pamćenje za sve ukuse i generacije, u nadi da je ovogodišnje izdanje Umagičnog ljeta predstavilo početak povratka kulturno-umjetničkog života na scenu „starog normalnog“.


Umagično je ljeto tradicionalno nudilo tri paketa sadržaja - 'Umago summer', 'Umago classica' te 'Ljetno kino'. Trg slobode, Trg 1. svibnja, Trg Marije i Line te amfiteatar u parku Humagum i ove su godine predstavljali scene brojnim izvođačima, umjetnicima i filmskim projekcijama te ponudili bogat program za sve ukuse i generacije.


Izvođači poput Saše Lozara, Đanija Stipaničeva, Amire Medunjanin, Mira Ungara, Jelene Radan, tribute banda Vasca Rossija, Franke Batelić, Mateja Meštrovića, Ante Gela, Borne Šercara, Tullija De Piscopa, Red Canziana samo su neka od imena koja su nastupala u Umagu, uz druge poznate lokalne glazbenike koji su tijekom srpnja i kolovoza stvarali zabavni ugođaj Umagičnog ljeta.


Tradicionalno su nas zabavljali i grupa Febra, klapa Lungomare, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, Gordan Gregurović & Marko Ritoša, impresionirao baletni spektakl „Labuđe jezero“ kojeg je potpisao Plesni centar Carlotta Grisi i voditelj Nicolae Vasc, a u okviru dvodnevnog programa svjetskog festivala „7 Sois 7 Luas“ u Umag stigli su nam i glazbenici s Mediterana i afričkih Zelenortskih Otoka.


Ljubiteljima klasične glazbe „Umago classica“ doveo je izvrsni komorni ansambl Zagrebački kvartet, Kalamos kvintet, gitaristu Petra Čulića, Filipa Merčepa na marimbi, harfisticu Elisu Manzutto i flautisticu Alice Porro te mezzosopranisticu Katju Markotić, sopranisticu Klasju Modrušan i Antu Milića na glasoviru.


MMC galerija Grada Umaga bilo je mjesto izložbi iznimno kvalitetnih umjetnica. Tako je tijekom srpnja upriličeno svečano otvorenje izložbe Silvane Konjevoda, a tijekom kolovoza izložbe Lee Popinjač i Gail Morris. Ove vrhunske umjetnice obogatile su kulturno ljeto svojim jedinstvenim inspirativnim djelima.


Filmoljupci su tijekom Umagičnog ljeta 2021. mogli uživati u projekcijama odličnih filmova koji su bili prikazani u amfiteatru parka Humagum, pod umaškim zvjezdanim nebom.


Tradicionalno, Umagično ljeto bilo je zaokruženo Umaškom noći, i to koncertom Vesne Nežić Ružić i Anelida te Puhačkog orkestra „Naša sloga“ Babići, a potom i finalnim koncertom klape Lungomare.


Umaško je ljeto bilo kreativno i jedinstveno te je svim ljubiteljima zabave pružalo dugo očekivanu dozu pozitive i veselja. S nadom da će nam sljedeća godina donijeti 365 dana bez strepnje, straha i neizvjesnosti uzrokovanih pandemijom, očekujemo sljedeće Umaško ljeto s još bogatijim programom, kao i još „jačim“ imenima glazbene i umjetničke scene.   

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji