Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umagično ljeto ove godine dovodi niz vrhunskih izvođača
Manifestacije
07.06.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umagično ljeto ove godine dovodi niz vrhunskih izvođača
Manifestacije
07.06.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Nadolazeći program događanja „Umagično ljeto – L'estate magica di Umago“ i ove nam godine nudi red zabave, red kulture i red glazbe na raznim lokacijama Umaga. Brojni izvođači, uz nekoliko doista zvučnih imena glazbene i umjetničke scene Hrvatske i inozemstva, zasigurno će oduševiti sve ljubitelje glazbe i umjetnosti.


Bogat su ljetni program u organizaciji Ustanove Festum, uz suorganizaciju Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga i UPT Trieste, na konferenciji za medije dana 7. lipnja 2024. godine predstavile Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković iz Ustanove Festum.


Umagično ljeto nudi dva potprograma, ovisno o glazbenom žanru. Za zabavu, kulturu i ljetno kino bit će zadužen program „Umago summer“, dok će za one istančanog ukusa usmjerenog klasici biti posvećena „Umago classica“.


Umago summer“ će i ove godine predstavljati zagarantiranu zabavu. Trg slobode, Trg 1. svibnja, amfiteatar u parku Humagum te MMC galerija Grada Umaga bit će lokacije raznih evenata. Otvorenje ljetnog programa odvit će se uz plesnu manifestaciju na Trgu slobode „Umago balla“. Nakon svega nekoliko dana prava uvertira u program bit će fantastičan koncert Željka Bebeka, koji će zasigurno dupkom napuniti Trg slobode. Slijedi tradicionalni festival Sete Sois Sete Luas, dvodnevni festival koji je ove godine održava na Trgu 1.svibnja, a potom selimo u MMC galeriju gdje će se održati svečano otvorenje izložbe Francesce Martinelli. Slijedi Crnogorska večer, Latino Summer Night, koncert Rewind: Vasco Rossi, da bi se na Trgu slobode održala i tradicionalna humanitarna Fešta rajčice koja uz pregršt glazbe i zabave, nudi tjesteninu s Podravkinim proizvodima od rajčice po promotivnim cijenama, a sve u humanitarne svrhe.


Slijede koncerti grupe New Avenue, Ballet Gala Evening by Plesni centar Carlotta Grisi i Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići. No, zadnji dan srpnja svi već sad željno iščekujemo jer nam u Umag dolazi prekrasna Cristina D'Avena, legendarna pjevačica uvodnih špica animiranih filmova koji su godinama osvajali male ekrane talijanske televizije.


Kolovoz će biti u znaku još jednog koncerta Puhačkog orkestra „Naša sloga“ Babići, drugog Latino Summer Night eventa i Bukalete, da bi nakon toga na Trg slobode u Umag stigao legendarni kralj hrvatske zabavne glazbe, Jole, koji će ponuditi koncert za pamćenje.


Slijedi koncert talijanskog benda Bandelia, otvorenje izložbe Branka Kolarića u MMC galeriji te koncert jednog od članova svjetski popularnih gitarista 40 Fingers – Emmanuele Graffiti, a sve do završne tradicionalne gastro-glazbene manifestacije „Umaška noć“ na kojoj će naši sugrađani i brojni posjetitelji moći uživati u gastro ponudi, kao poklon Grada Umaga, ali i vrhunskom koncertu popularnog, energičnog i veselog Luke Nižetića.


Osim koncerata i izložbi, očekuju nas brojne filmske projekcije pod zvjezdanim nebom u okviru programu Ljetnog kina u amfiteatru parka Humagum.


Na području Umaga ove će godine sugrađani i turisti moći posjetiti i mjesne fešte, kao što su Bobićada, Fešta Svete Marije Magdalene u Zambratiji, Suze svetog Lovre u Lovrečici, Gospa snježna u Juricanima, Velika Gospa u Svetoj Mariji na Krasu, Fešta Moele te mnoge druge.


Krajem srpnja, od 19. do 27. srpnja, selimo se u Stella Maris gdje nas očekuje još jedno izdanje teniskog spektakla ATP Plava Laguna Croatia Open Umag, uz pregršt kvalitetnog tenisa, dobre zabave i bogate gastro ponude.


Umago classica“, s druge strane, dovodi fantastična imena iz svijeta klasike. U Župnoj crkvi gostovat će Tajana Vukelić Peić & Srđan Peić, Katja Markotić & Alejandro Cordova, Duo simplesmente te naša Umažanka Lara Makovac.


Zaključno, Umaško ljeto 2024. nam donosi niz koncerata, plesnih večeri, kino projekcija pod zvijezdama, gastro-manifestacija i izložbi, mjesnih fešti, festival „Pandemonium“ u Svetom Pelgrinu, kao i ATP Plava Laguna Croatia Open. Tako će Umagično ljeto Umažankama, Umažanima i brojnim turistima nuditi bogat program koji će zabavom, kulturom i gastro ponudom dodatno „začiniti“ duge tople ljetne mjesece u Umagu.

expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji