Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umagu uručeno novo vozilo za hitnu medicinsku službu
Ostalo
24.06.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Umagu uručeno novo vozilo za hitnu medicinsku službu
Ostalo
24.06.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Novo vozilo Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, vrijedno milijun kuna, predano je jučer, 23. lipnja 2020. godine u Puli, voditeljici i djelatnicima umaške ispostave Zavoda. Ključeve su im uručili zamjenica župana Istarske Županije Sandra Čakić–Kuhar i pročelnik Ureda grada Slaviša Šmalc, koji se obratio svim prisutnima te u ime Grada Umaga zahvalio Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskoj županiji na dosadašnjoj suradnji pri provedbi aktivnosti usmjerenih ka poboljšanju zdravstvene skrbi na području Grada Umaga.


„Koristim priliku zahvaliti voditeljici Jovanki Popović-Glavičić koja radi izvanredan posao u Umagu, a svi znamo kako je Umag jedini grad u Istri koji se nalazi u podređenoj poziciji, obzirom na veliku udaljenost od najbližih bolnica te kako je zadržavanje visoke razine zdravstvene skrbi u našem gradu doista naporan i težak zadatak“ naglasio je pročelnik Šmalc.


Tri nova vozila hitne pomoći, od kojih je, osim Umagu, po jedno predano i ispostavama Rovinj i Pazin, sufinancirala je Županija s 2,2 miliju kuna, a preostali iznos pokrili su Grad Umag te gradovi i općine Pazinštine i Rovinjštine.


„Uz dobre i kvalitetne ljude koje imamo, potrebna su nam i dobra i sigurna vozila. Pacijenti ocjenjuju našu brzinu dolaska, kvalitetu i ljubaznost i ono što je učinjeno za pacijenta, ali i sigurnu vožnju kao jedan od kriterija za kvalitetan rad. Već se dugo u Istri nisu nabavljala nova vozila hitne pomoći, a u planu je cijeli vozni park obnoviti kroz naredne tri godine“ napomenula je ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu dr. Gordana Antić. 

expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji