Icon home
Novosti
Odabrana novost
Započeli radovi na izgradnji prometnica i novog rotora kod IKBa
Projekti
02.11.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Novosti
Odabrana novost
Započeli radovi na izgradnji prometnica i novog rotora kod IKBa
Projekti
02.11.2021.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Danas, 2. studenog 2021. godine, započeli su dugo planirani radovi na uređenju raskrižja Ulica E. Miloša, Školske ulice, Ulice E. Pascali i Trgovačke ulice, a s glavnim ciljem konačnog i održivog rješenja prometne infrastrukture u samom centru Umaga.


Riječ je o vrlo važnom projektu, a za kojeg je trebalo stvoriti preduvjete. Naime, u proteklih pet godina izgradili smo cijeli sustav prometnica u užem gradskom području, sa šest rotora i prometnicama koji čine jednu prometnu funkcionalnu cjelinu. Izgradnjom rotora kod IKBa te prometnice u Ulici Eduarda Pascalija do rotora „Mlinotest“ u cijelosti će biti dovršena spomenuta prometna funkcionalna cjelina. Osim novog vizualnog identiteta, navedenim će se prometnim rješenjem uvelike doprinijeti protočnosti i cirkulaciji vozila, podignuti razina sigurnosti, posebice u blizini škole, te na cijelom potezu smanjiti gužve kojima se susrećemo u ljetnim mjesecima.


Osim vrlo važne i krucijalne prometne funkcije, izgradnjom rotora u cijelosti će se rekonstruirati i izgraditi komunalna infrastruktura koja je potrebna za daljnji razvoj gradske jezgre, prije svega nove tržnice, kao i za rekonstrukciju starogradske jezgre. Izgradnjom rotora i prometnica, ali i nove pješačke zone, povezuje se centar s gradskom rivom, a što će u cijelosti promijeniti izgled i funkciju zone. Gradski park ispred PUO „Ante Babić“ će se rekonstruirati i hortikulturno urediti, čime će se u cijelosti promijeniti vizura, podići komunalna kvaliteta te ugođaj boravka u našem gradu.


Po provedenoj javnoj nabavi, za izvođače radova izabrana je zajednica ponuditelja tvrtke CPK i Grafist iz Kopra. Očekivani rok dovršetka je ožujak 2022. godine, dok je vrijednost projekta 10,5 milijuna kuna.

Zbog privremenog zatvaranja dijela ulica E. Miloš (smjer centar), E. Pascali, Trgovačke ulice i Školske ulice (iz smjera E. Pascali) predviđen je zaobilazni pravac za vozila koja se kreću u smjeru centra, prema Trgovačkoj ulici i to preko Avenije Grada Vukovara, Ulice J. Rakovca i dijela Ulice E. Pascalija, točnije preko privremene prometnice kod Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ Umag.


Sve cijenjene sugrađane i drage goste molimo za strpljenje te zahvaljujemo na suradnji.

expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji