Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Za građane
Novosti
Odabrana novost
Dubinsko ronjenje na dah: Umažanin Donat Faraguna Gnjatović 10. u svijetu
Sport
29.10.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Za građane
Novosti
Odabrana novost
Dubinsko ronjenje na dah: Umažanin Donat Faraguna Gnjatović 10. u svijetu
Sport
29.10.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Velike čestitke idu našem Umažaninu Donatu Faraguni Gnjatoviću, koji je u dubinskom ronjenju na dah ostvario zavidne rezultate u protekloj sezoni te je u ukupnom poretku na službenoj AIDA stranici zauzeo visoko 10. mjesto u svijetu.


Kao član i izbornik Hrvatske AIDA reprezentacije u dubinskom ronjenju na dah prisustvovao je na AIDA svjetskom dubinskom prvenstvu u ronjenju na dah održanom u francuskom gradu Ajaccio, Korzika, od 3. do 15. rujna 2024. Pripreme za ovo svjetsko prvenstvo je odradio u svibnju na Filipinima te u srpnju i kolovozu na Lastovu.


Uvjeti na svjetskom prvenstvu na Korzici bili su izuzetno teški, s niskim temperaturama kako vani, tako i u moru te su već na službenom treningu svi uvidjeli da na ovom natjecanju neće biti moguće odraditi osobne rekorde. Iz navedenog razloga, od četiri discipline, Donat je imao tri okreta ranije od svoje najavljene dubine. Zadnji dan, u disciplini free immersion, je odradio valjan zaron na 70 m dubine. Kao reprezentacija Hrvatske, ostvarili su najveći broj medalja od svih prisutnih nacionalnost te su i ove godine ostvarili uspjeh kao najuspješnija reprezentacija na svijetu.


Unatoč slabijem rezultatu na svjetskom prvenstvu, ova sezona je bila iznimno uspješna s osobnim rekordima u tri od četiri discipline, službenom zaronu na 90 metara i dubljim zaronima na treninzima.


Čestitamo Donatu na zavidnim rezultatima i neprocjenjivom 10. mjestu u 2024. godini u svijetu!

expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji