Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Icon home
Za građane
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag: Potpisan Kolektivni ugovor s gradskim vrtićima
Obrazovanje
04.07.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Za građane
Novosti
Odabrana novost
Grad Umag: Potpisan Kolektivni ugovor s gradskim vrtićima
Obrazovanje
04.07.2024.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U okviru kontinuiranog i proaktivnog socijalnog dijaloga sa svim zaposlenicima gradskog javnog sektora, u umaškoj Gradskoj vijećnici je 4.srpnja 2024. godine potpisan novi Kolektivni ugovor koji osigurava trenutno najbolje uvjete za djelatnike gradskih vrtića.


Potpisivanju su pristupili gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, predstavnici umaških ustanova za predškolskih odgoj i obrazovanje, Dječjeg vrtića i jaslica „Duga“ i Talijanskog dječjeg vrtića „Girotondo“ te Sindikata u ustanovama čiji je osnivač Grad Umag.


Nakon potpisivanja, izrazivši zadovoljstvo postignutim dogovorom, gradonačelnik je istaknuo da Kolektivni ugovor uvijek mora biti rezultat razumijevanja i odgovornosti svih jer između javnih financija iz koje se sustav financira i javne usluge koja ima cijenu troška mora biti balans kako bi sustav bio održiv.


„Zahvaljujem na korektnoj suradnji i socijalnom dijalogu. Predškolski odgoj i obrazovanje, u čemu je grad Umag grad primjer, temelji se na četiri osnovice, od kojih tri ovise o radu Gradske uprave. Prva su prostorni uvjeti. Grad Umag je pokrenuo strateški projekt „Umag grad djece 2010.-2030.“ gdje je dosad izgrađeno ili rekonstruirano 8 novih vrtića te je preostala izgradnja još jednoga do kraja 2030. godine. Druga je broj djece po odgojnim skupinama, a Grad Umag je osigurao uvjete da broj djece u odgojnim grupama u prosjeku bude ispod 8, čime se direktno utječe na kvalitetu rada i odgoja djece. Treća osnovica su osobna primanja odgojiteljica. Četvrta je kvaliteta rada u odgoju i obrazovanju, što ovisi ponaosob o obrazovnom kadru i ustroju rada. Grad Umag je upravo kroz sinergijski učinak prva tri uvjeta koja direktno ovise o gradu, stvorio najbolje preduvjete gdje smo javno prepoznati kao grad primjer u Hrvatskoj. Dakle, možemo reći da postoje svi prostorni, tehnički i materijalni uvjeti kako bi naša djeca imala najbolji mogući odgoj i obrazovanje. Život u zajednici koju gradimo u Umagu zahtijeva od svih koji rade u javnom sektoru odricanje, strpljenje razumijevanje te odgovornost s obzirom na činjenicu da već dugi niz godina najviše ulažemo u odgoj i obrazovanje, odnosno skrb o našoj djeci, na čemu zahvaljujem svima“, rekao je gradonačelnik Bassanese.

expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji