Icon home
Za građane
Novosti
Odabrana novost
POS stanovi u Umagu: izdana građevinska dozvola za gradnju 84 stana za umaške mlade obitelji
Projekti
30.12.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Za građane
Novosti
Odabrana novost
POS stanovi u Umagu: izdana građevinska dozvola za gradnju 84 stana za umaške mlade obitelji
Projekti
30.12.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Dan prije kraja godine koja nas je obilježila na sve moguće načine, stiže i lijepa vijest za 84 umaške obitelji koje će svoj dom pronaći u svome gradu. Naime, nakon što je 4. studenog 2020. godine, u prostorijama APN-a, potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje u Umagu, danas je konačno izdana i građevinska dozvola. Riječ je o još jednom koraku koji vodi prema realizaciji projekta izgradnje stanova za mlade obitelji.


„Izuzetno mi je drago što, u ovoj godini punoj negativnih događaja i nakon napornih 365 dana, svojim sugrađanima mogu priopćiti radosnu vijest. Nakon što smo izgradili tri POS zgrade s ukupno 122 stana za mlade obitelji, u našem Umagu vrlo skoro kreće gradnja i četvrte zgrade s konačnih 84 stana, i to u centru grada, na ukupnoj površini od 6.600,00 m2. Navedeno je iznimno bitno za mlade obitelji, ponajprije radi blizine vrtića i škole, a ako sve bude išlo po planu, kamen temeljac planiramo položiti na proljeće“ pojasnio je gradonačelnik Vili Bassanese.


Trenutno predstoji još samo objava javnog natječaja te odabir izvođača radova, nakon čega se pristupa početku izgradnje, dok se useljenje očekuje u 2022. godini.


Pretočen u brojke, projekt novih POS stanova obuhvatit će izgradnju višekatnice (prizemlje + 5 katova). Ukupna neto stambena površina iznosit će 5.299,05 m2, dok će ukupna neto površina zajedničkih prostora iznositi 1.386,00 m2. Predviđena je izgradnja 84 stana, odnosno 14 po etaži, a prema sljedećem rasporedu:


Broj stanova za 1 osobu veličine cca 44 m2: 18

Broj stanova za 2 osobe veličine cca 55 m2: 13

Broj stanova za 3 osobe veličine cca 67 m2: 31

Broj stanova za 4 osobe veličine cca 76 m2: 20

Broj stanova za 5 osoba veličine cca 85 m2: 2


„Program poticane stanogradnje omogućuje kupnju prve nekretnine po cijenama koje su znatno povoljnije od tržišnih, a nedavnim Izmjenama i dopunama Zakona o Društveno poticanoj stanogradnji uvedena je desetogodišnja zabrana davanja u najam“ izjavio je Bassanese te dodao kako će ovim projektom mnogi Umažani riješiti važnu životnu potrebu - sigurno stanovanje.


Umaški projekt poticane stanogradnje je odličan primjer suradnje države i Grada Umaga, a u okviru navedenog vodeći smo grad po uspješnosti izgradnje stanova za mlade u Istarskoj županiji. Dovršetkom izgradnje četvrte zgrade POS-a u Umagu će biti izgrađeno ukupno 206 stanova, što na najbolji način dokazuje uspješnost ovog društvenog program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost i daje perspektivu razvoju umaške zajednice.

expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji