Icon home
Za poduzetnike
Novosti
Odabrana novost
Održana završna konferencija ILUS projekta
Obrazovanje
11.09.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Za poduzetnike
Novosti
Odabrana novost
Održana završna konferencija ILUS projekta
Obrazovanje
11.09.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

U četvrtak, 10. rujna 2020. godine, je u Pučkom otvorenom učilištu „Ante Babić“ Umag održana završna konferencija projekta ILUS, na kojoj su predstavljeni rezultati projekta. U prisustvu uzvanika, nastavnika, suradnika i polaznika programa osposobljavanja, projektni tim kojeg su činile Antonela Frank Medica, univ.spec.oec., voditeljica projekta, Tatjana Vujić, prof., voditeljica obrazovanja i Erika Blašković, prof. koordinator obrazovanja, predstavio je realizaciju obrazovnih ciljeva, dinamiku ILUS projekta te je predočena kratka analiza utrošenih sredstava.                                                           

imageLoader

Ukupna vrijednost ILUS projekta iznosila je 811.873,32 kn bespovratnih sredstava, u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III“.


Učilište Umag je kroz ILUS projekt (Innovative Local Unemployment Solution /Inovativna rješenja lokalne nezaposlenosti) razvilo dva nova formalna programa osposobljavanja iz obrazovnog sektora ugostiteljstvo i turizam. Kvalitetni ishodi učenja za programe osposobljavanja za sobarice i barmene izrađeni su u suradnji s UPUHH-om (Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske) i Udrugom konobara i barmena Hrvatske - Barmen.hr.


Programe osposobljavanja završilo je 30 polaznika, koji su stekli nove kompetencije za obavljanje poslova u sektoru ugostiteljstva i turizma te im je osigurano besplatno pohađanje ciklusa radionica za uspješno planiranje karijere. Radionice su organizirane u suradnji s Udrugom Start Up čime su se povećale sposobnost polaznika prilagođavanju promjenama na tržištu rada i njihovu motiviranost za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Ovim aktivnostima osnažen je položaj ciljane skupine na tržištu rada te je ispunjen opći cilj ILUS projekta koji se odnosi na doprinos provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije.


Predstavnik Udruge konobara i barmena Hrvatske - Barmen.hr ujedno i jedan od predavača na programu za barmene, Zoran Lukić, dipl.oec. predstavio je brošuru „Deset najpoznatijih klasičnih koktela“ koja sadrži recepture, način pripreme i kratki opis koktela, koja će poslužiti budućim polaznicima kao uvod u zanimljiv i kreativan posao barmena. Izdavanjem ove brošure ILUS projekt je dobio još jednu dodanu vrijednost, s ciljem održivosti programa osposobljavanja za barmene.


Na kraju Završne konferencije polaznici su uz pomoć suradnika iz udruge Barmen.hr izradili i poslužili gostima ILUS cocktail te je upriličen skromni domjenak uz druženje u parku Učilišta – sukladno epidemiološkim mjerama.


Projekt ILUS trajao je 18 mjeseci i službeno završava 26.09.2020. godine. Izvor: Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" Umag

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji