Icon home
Za roditelje
Novosti
Odabrana novost
Problematika casina-automat kluba: javno protivljenje i uskraćivanje suglasnosti
Ostalo
13.02.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader
Icon home
Za roditelje
Novosti
Odabrana novost
Problematika casina-automat kluba: javno protivljenje i uskraćivanje suglasnosti
Ostalo
13.02.2020.
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
imageLoader

Poštovani sugrađani,


uslijed upita glede problematike otvaranja casina-automat kluba u blizini odgojno-obrazovnih institucija, ovim putem javno objavljujemo kompletnu dokumentaciju iz koje je vidljivo da se Grad Umag, na čelu s gradonačelnikom i Gradskim vijećem, izričito protivi otvaranju casina-automat kluba u Ulici J. Rakovca.

Naime, još u srpnju 2019. godine smo obaviješteni da je tvrtka INTERIGRE d.o.o. za igre na sreću podnijela Ministarstvu financija zahtjev za izdavanje odobrenja za otvaranje casina- automat kluba u Umagu, u Ulici J. Rakovca. Navedena lokacija udaljena je svega 115 metara od Osnovne škole Marije i Line Umag te autobusnog stajališta i gradskog kolodvora, s kojega dnevno putuju naši učenici.

Tako je Grad Umag 22. srpnja 2019. godine Ministarstvu financija-Porezna uprava i Ministarstvu znanosti i obrazovanja uputio zahtjev za uskratu suglasnosti za izdavanje pozitivnog mišljenja na lokaciju planiranog casina ili automat kluba.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je podržalo argumentaciju te je već 26. srpnja 2019. Ministarstvu financija-Poreznoj upravi poslalo obavijest o Zahtjevu Grada Umaga sa zamolbom da se uzmu u obzir činjenice te da se onemogući otvaranje casina u neposrednoj blizini škole.

Iako je prošlo nekoliko mjeseci, veseli i ohrabruje jučerašnja vijest iz nadležnog ministarstva da će uskoro u javnu raspravu biti upućen prijedlog pravilnika kojim bi se regulirala minimalna udaljenost casina, automat-klubova i kladionica od odgojno-obrazovnih i vjerskih objekata, a na najmanje 500 metara zračne linije.

Kao gradski dužnosnici, ali ponajprije u ime svih roditelja, smatramo kako Umagu nije potreban još jedan takav objekt, naročito kada se isti nalazi u neposrednoj blizini odgojno-obrazovnih ustanova. Bezrezervno podržavamo stav stručnih djelatnika kako bi otvaranje casina imalo dugoročne štetne posljedice po naše najmlađe te pozdravljamo prijedlog upućivanja novog pravilnika u javnu raspravu.

Poštovani sugrađani,

uskoro ćemo trebati vašu pomoć i ustrajnost te vas ovim putem pozivamo da zajedno pokušamo spriječiti otvaranje casina i promijeniti svijest. Javna će rasprava biti otvorena za javnost, što znači da ćete u istoj moći sudjelovati i vi. Kako je namjera Grada Umaga u postupku javne rasprave zatražiti da se u novi pravilnik ugradi i odredba temeljem koje će suglasnost na otvaranje casina-automat klubova, osim Ministarstva financija, morati dati i jedinica lokalne samouprave, zamolit ćemo vas da se i vi u javnu raspravu uključite s istim prijedlogom. Više informacija znat ćemo kada prijedlog pravilnika bude stavljen na javnu raspravu, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Neovisno o tome, Grad Umag nastavlja s iznalaženjem načina spriječiti otvaranje casina, unatoč dobivenoj suglasnosti Ministarstva financija. Nadamo se i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti jer, samo zajedno, možemo biti jači, a iskreno vjerujemo da će se glas Umaga čuti i uvažiti.

expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
expand
Podijeli s drugima
Icon share
Icon Facebook
Prijavite se na naš
newsletter.
Pošalji
Pošalji
Copyright Grad Umag 2020. Sva prava pridržana.